tisdag 29 juli 2008

Trädgårdsmästaren

Ikväll blir det rock i Falkenberg. Om solen skiner tar jag min nya top. Den är sydd av en stuvbit köpt på Titt in i Hjo. Det ligger vid Norra infarten

Vår lille trädgårdsmästare får ta hand om trädgården så länge.

måndag 28 juli 2008

Kofta!

Här är ett av mina projekt, en kofta i Alpaca-garn. Syster Yster lurade in mig i "sin" garnbutik och jag köpte garn till 4-5 projekt. (det var rea) Ett varv tar lite tid men det blir ganska fint, och det har inte varit sååå mycket baklängesstickning.
I morgon åker jag och familjen till kusten. Jag tänkte ta med mig lite godsaker. Bl a mumsiga skorpor som Leila gör. Jag har bytt ut saffranen och gjort chokladskorpor med kacao och chokladbitar, kanel och mandelskorpor (sambons favorit) och min favorit, lavendel och chokladbitar (ej på bild). Jättemumsiga! Jag blandade sockret med färska lavendelblommor och lät det stå över natten innan jag bakade. Man kan säkert använda torkade blommor också. Bara att ta de smaker som man tycker om.

söndag 27 juli 2008

Väskor



Jag är helt galen i väskor, man kan aldrig få för många..
Sambon är inte riktigt av samma åsikt, så jag försöker hålla mig till billiga inköp.
Jag skulle kunna fylla min blogg med åtskilliga inlägg på alla mina väskor =)
Den här arméväskan är ett loppisfynd för 20 kr. Jag satte i ett fint foder, sydde i några småfickor och en kul knapp på framsidan.

torsdag 24 juli 2008

Dagsutflykt!



Jag och sambon tog med "Päronen" på en liten utflykt till Lidköping vid Vänern och fiskelägret Spiken. Där kan man strosa runt och titta på båtar och fiskebodar, äta en god måltid på rökt fisk och bara ha det bra. Och äntligen ville solen visa igen.
Ett besök på konditoriet i Rådhuset på Lidköpings gamla torg är ett måste när man är där.
Rörstrands har dessutom en stor fabriksbutik, fast tillverkningen inte sker i Sverige längre. Där hittade vi små presenter till sambons nya och kommande syskonbarn.
En skön dag i lathetens tecken.

Mästare i baklängesstickning!


Tänkte avsluta ett par raggsockor lite snabbt och enkelt, men insåg att jag stickat socka nr 2 fem cm längre i "skaftet". Så det blev till att sticka lite baklänges igen. Men som en av damerna på mitt stickkafé brukar säga; "Garnet blir bara bättre om man repar upp det ett par gånger"

måndag 21 juli 2008

Kan det bli mera sommar?


När jag hämtade posten första semesterdagen så hittade jag en massa smultron.

Ett strå till mig och ett till mannen i mitt liv. Resten sparar jag i frysen till en tårta eller något annat gott.

Tyvärr så är det inte lika gott om blåbär i år, men jag har lyckats skrapa ihop hjortron till några små burkar sylt.

Till bärplock bäres mina favoriter, gummistövlar.