söndag 27 februari 2011

Gresabladet

På kommunens hemsida kan man anmäla kommande evenemang och annat intressant. Där hamnar allt från kyrkliga aktiviteter till mer kulturella konserter och utställningar. Den som inte använder datorn kan kolla in kalendern i det lokala annonsbladet, "Habo-nytt". I några månader har man nu kunnat läsa att det bedrivs stick-café på byns ena konditori varannan fredag. Den skyldiga till annonseringen är givetvis upphovskvinnan till arrangemanget, dvs lilla jag. Veckans blad bjöd på en glad överraskning när jag fick se att man även lagt till ett liten nystan och stickor bredvid "min" annons.Är inte det ett fint erkännande?

söndag 13 februari 2011

Då och då

Det är inte bara garn och tyg som syns här på bloggen. Även ett och annat fjäderfä dyker upp och ibland kan man skymta en liten kattnos, eller tre.
Därför får det bli ett par specialtillverkade katt-stickmarkörer som lottas ut för att fira att ni har tittat in här då och då.Eller för att vara mer exakt, Ni har varit här 45 000 gånger!!
Jag kan bara buga och bocka för att ni vill titta hit.
-
Kommentar till inlägget = en lott i dragningen.
Dragning den 28 februari.

söndag 6 februari 2011

Ull-Bulle

En av mina jobbarkompisar ville lära sig att nålfilta och Syster Yster ryckte genast ut. Vi blev 19 supertaggade tjejer som knappt hade tid för varken fika eller lunch. Naturligtvis var det inte så lätt som det såg ut och det krävdes mycket tålamod och koncentration för att inte sticka nålen i fingrarna. Många kycklingar och kaniner blev det, men även hönor, nåldynor och blommor. Det dekorerades vantar, mössor och tröjor. En av tjejerna började på en fantastisk tavla som förställde en stol som tillverkas på företaget där vi jobbar.
Mitt första (och minsta) projekt var en liten tupp.Notera äggen i bakgrunden, det ena väldigt stort, 79 gram, och det andra väldigt litet. Så brukar det bli när hönorna nyss har blivit hönor och innan de fått ordning på "äggtillverkningen".
-
Det andra projektet blev en liten nålburk med en kanelbulle på toppen.Sensmoralen för dagen;
Aktiviteter utanför arbetet tar jobbarkompisarna till nya dimensioner!

fredag 4 februari 2011

Axelvärmare in dark

Ytterligare en axelvärmare har blivit färdig.
2 hg blått Heavens hand som jag fått av Syster Yster. Mönstret är hitte-på, jag började med kragen och med jämna mellanrum ökade jag jämnt fördelat på varvet tills jag var nöjd med vidden. Resårstickningen nertill har samma antal maskor som slätstickningen.

Bilden är kanske i mörkaste laget, men ni får hålla tillgodo.På köksbänken står det bröddeg och jäser, det ska bli bullar tills imorgon. Syster Yster kommer hit och ska hålla en nålfiltningskurs för mig och mina jobbarkompisar. Jag står för fikat.