fredag 25 november 2011

Knölskydd

Diagnosen Ganglion blir ju inte precis bättre av att man bara "måste" sticka och virka så fort det blir en ledig stund över. Jag har egentligen inte så ont mer än när jag stöter i den eller när den skaver mot bordet när jag sitter vid datorn på jobbet. 
Därför gjorde jag mig ett litet handledsstöd med Annas hemsydda som förebild. En tygpåse fylld med mungbönor och sen ett virkat fodral över påsen som matchar underlägget till min jobbmugg.
 Vad som är bra med mungbönor? Inte en aning, men de stod tillgängliga vid min symaskin och det känns skönt mot knölen. =)

onsdag 23 november 2011

Fluffig slipover

Äntligen har Tedman & Kvist garnet, som jag bytt till mig av Sjömannen, kommit till sin rätt. Tillsammans med ett ettikettlöst mohairgarn har det blivit en fluffig slipover med en stor härlig krage.
Syster Yster fick vara fotograf
Mönstret är eget hitte-på efter inspiration från en jobbarkompis. Rätstickning på rundsticka, randningen är 1 varv "sudd"-garn och 2 varv mohair.  5 cm avmaskning för ärmhålet, fram- och bakstycke stickades sen var för sig till önskat stort ärmhål, båda styckerna på rundstickan igen, 2 varv rätstickning och sedan resårstickning, 2 räta maskor, 2 aviga, så länge garnet räckte.
Det var någon som sa att "sudd"-garnet ser ut som text mot det svarta.
Undrar vad det står? "Varm och go, varm och go, varm och go, varm och go....

måndag 21 november 2011

Pyssel

Årliga julpysslet brukar bli en skön helg och årets upplaga var inget undantag. I år var vi hemma hos svägerskan (och storebror) i vårt föräldrahem. Jag virkade jul-kuddar till kökssoffan, fäste trådar på en beställning och lyckades faktiskt få till ett grytunderlägg också. Bilder kommer...
Maten vi fick var supergod, fisksoppa med bla räkor, kräftor, musslor med skal och var sin krabbklo att pyssla med.
Färdigpysslat
Första gången vi pysslade var när Syster Yster bjöd ner mig, svägerskorna och Mamsen till Falkenberg för 20 år sedan. Då var "lilla" svägerskan ny i familjen, Syster Yster var höggravid och jag tror att tittskåp var årets pyssel. Ja, vi hann väl med en tur till Ullared också. Numera tycker Mamsen, 69 år, att hon är för gammal för oss flickor (40, 44, 44 och 52 år) men vi andra har varit med alla år, förutom 3 undantag om jag inte minns fel.
Vi brukar starta med förstärkt 11-kaffe och då är övriga familjen hos värdinnan tillåtna att vara med. Därefter visas familjen på dörren och glögg och andra buteljer korkas upp. I år hade syrran och jag satsat på bubbel, för visst är väl 20 år värt att firas? Vi får väl hoppas att det blir minst 20 år till. =)

fredag 18 november 2011

Jobbtrött kanske

Jag som brukar trötta ut jobbarkompisarna med att glatt säga, - Det är äntligen måndag, varje vecka, har just nu en liten svacka. Så redan i måndags beslutade jag därför att jag var värd en ledig fredag, och idag har jag tillbringat dagen med att tvätta och städa istället. Kanske inte det mest önskvärda en ledig dag, men jag har gjort det i min egen takt, utan ringande telefon och andra människor som vill ha min uppmärksamhet. Med lite tur har jag ork att ta nya tag på måndag igen.
Dessutom har jag virkat lite, surfat runt på nätet efter en doppresent och jag har sytt i reflexer på min nya jacka och fotat den i lite halvtaskigt dagsljus.
Jackan är vind- och regntätt och den har vadderat foder. Ärmen har muddar och jag sydde på stora fickor att stoppa vantarna i. Luvan är så där härligt stor som jag vill ha den i regnrusk. Mönstret är från Ottobre nr 5/2011.
Jag passade också på att fota min nystickade snurre-sjal i mohire från Colinette och snottrigt bomullsgarn från ON-line.
Idag är det dags för stickcafé och imorgon är det årliga julpysslet med Syster Yster och svägerskorna. Vi firar faktiskt 20-års jubileum.
Nu kan det bara bättre..... =)

måndag 14 november 2011

Hönsredet

Nu öppnar jag Hönsredet.
I redet kommer jag att lägga upp saker som vill "flytta hemifrån" Det kan vara lite allt möjligt, hemmasytt ex kläder, stickförvaring el annat. Kanske blir det något stickat eller virkat och kanske dyker det upp garn som inte längre passar i min garnskåp. Förmodligen kommer jag också att sälja ett och annat "loppis-fynd" som inte blev så lyckat hemma hos mig.
Så hjärtligt välkomna in!

tisdag 8 november 2011

Kom-ihåg

Jag har ett otroligt dåligt minne, det som jag inte skriver upp det finns inte. Så när jag nu bytt abonnemang (som funkar på fler ställen än bara i köksfönstret) till min mobil så tänkte jag hjälpa mig själv lite grann på traven med att memorera det nya nummret. Jag har broderat nummret på mitt nystickade mobilfodral så att jag aldrig mer behöver stå där och svamla när någon frågar mig.
Fodralet ligger på fina skärbrädan från ICA

Själklart har jag fått idén från någon annans blogg, men jag kommer inte ihåg vilken. Suck!

Tillägg: Det var hos Eva i Halmstad jag fick tipset

söndag 6 november 2011

Ooops!

Många fina färger blandades fram i köket tillsammans med Liisa . Titta bla här, här, här och här. Mitt egna försök blev inte riktigt lika lyckat. Tyckte jag först i alla fall. Jag ville ha ett garn i rosa, röda och lila nyanser och skulle bara avsluta med lite, lite svart för att få några mörkare skiftningar här och där. Lite blev ganska mycket och mitt garn blev alldeles för mörkt, inte alls som jag hade tänkt mig. Men jag färgade Kampes 2-trådiga ullgarn och tillsammans med ett ljusare garn kan det kanske bli snygga vantar, en mössa eller något annat.
Snyggare blev då "disktrasan" som Liisa använde att torka rent bänken med när vi slabbade.
Trasan ligger nu i min garnkorg. =)

fredag 4 november 2011

UFO mästare

Jag är en mästare på att påbörja saker men jag är urusel på att avsluta dem. Jag blundar för alla UFO:n i stickhörnan och startar glatt ett projekt till. Men jag kan inte hjälpa att hjärnan tänker ut nya saker snabbare än vad händerna hinner tillverka dem. Kanske beror det delvis på att jobbet inkräktar för mycket på min fritid. =)  I dag har det varit stickcafé och jag har i alla fall kommit en liten bit på ett av alla projekt. (som jag visserligen fick frogga när jag kom hem) 
I brist på annat så får ni titta på lilla Kajsa. 
Kajsa och Hönan som jag fick på Stickeventet.


- Kan man äta den?


- Sluta glo på mg!!!
Kajsa tycker att UFO:n är världsliga ting.

onsdag 2 november 2011

Hört på stan

Det sägs att Ohlssons tyger kommer att öppna en ny butik i Jönköping någon gång i augusti.

Jag kan bara säga, hjärtligt välkomna till stan, ni är efterlängtade.