onsdag 28 mars 2012

Lyckad symässa

Förra lördagen var Syster Yster och jag med mina jobbarkompisar från Skillingarydsfabriken på Symässan i Malmö. Men först ett race på Stoff & Stil. Oj,oj vilken massa fina fynd jag gjorde. Här får ni se en del....
En påse smågodis; knappar och en regäl sjalnål.
Fint isländskt ullgarn. Något som är grönt och randigt kan väl aldrig vara fel?
Samma beiga tyg, fast med olika strukturer. En tröja och en kofta kanske?
Lite pärlor och annat till smycken. Nej, faktiskt inte till stickmarkörer. =)
Quiltbitar i lite olika former och färg. Kolla in hönsnätet och äggen! Nägra fina vävda måttband fick också följa med hem.
Prickigt rosa och searsucker i svart/vitt till en Rocka billy-beställning, och röd/vitt till en Thunderbirdsblus till mig.
Fint flammigt ullgarn till en rävboa. Garnet har samma färg som räven i nya tapeten. Kanske räcker det till en kudde också.
Till sist två nyanser blått sockgarn som ska bli en gladsjal. Det fattas nämligen en blå sjal i vår byrå, enligt Jansson.
 Tack alla jobbarkompisar och ni andra för en trevlig resa.

PS. Jag höll budgeten!

måndag 26 mars 2012

Hur tänkte jag nu då?

Ehh! Ibland undrar jag (och sambon) hur jag egentligen är funtad. Igår kom jag hem från loppiset ute på macken med en resväska full med kaninskinn!! Eller är det kanske hare? Vad fasen ska jag med dem till?
Jag skyller på att vi ställt om klockan till sommartid och att det därför fattas lite sömn. Eller kanske för att vi firade en 40-åring heeela lördagen. =) I vilket fall som helst så fattas det nog en fullt fungerande hjärnkapacitet.
Ett bättre köp var dock sambons fynd av gökur till mig. Som jag har letat.
1-0 till sambon den här gången.

lördag 24 mars 2012

Bapelsin

Just nu sitter jag på tåget till Skövde. Vi är fyra tjejer som åker tillsammans, en av oss fyller 40 år den här helgen. Hon har ingen aning om vart vi ska, hon tror att vi ska på spa i Sandhem. Tyvärr fick vi ingen plats där, (och ingen annan stans heller) men vi hoppas att helgen ska bli lyckad ändå. Om en timme är det tårtdags på nåt fik och sen är det bara nöje för hela slanten.

Dagen till ära har jag en ny apelsinfärgad tröja.
Maja kikar över axeln...
Sydd av en "loppad" bit singeljersy för en tjuga. En slaktad t-shirt fick bli halskant och muddar.
Mina matchande nya sneakers är prydda med söta små ugglor från Stoff & Stil.
Dojjorna kostar 199 kr i den "brandgula skoaffären", och de är minst lika hållbara som sonens "finare" märke i 700-kronors klassen. =)

torsdag 22 mars 2012

Var försiktig med vad du önskar

Idag plockade jag upp en vacker vit fjäder med röd topp ifrån marken.  - De här skulle jag vilja ha många av, sa jag till Jansson. Strax efteråt när vi grejade lite på andra sidan huset blev det ett jäkla liv på hönsen. Det ljudet har jag hört en enda gång förut, och jag sprang så fort jag kunde. På ryggen på en av mina spättade hönor satt den förbannade höken. 1:e tuppen Gilbert gjorde en hjälteinsats och försökte få bort monstret från makan. Mitt skrikande skrämde inte iväg den förrän jag var alldeles inpå dem. Gumbritt försvann sedan i tumultet när vi föste in de andra i hönsgården. Efter lite letande hittade jag henne alldeles skräckslagen i syrenhäcken. Förutom alla fjädrar som höken rev av så kunde jag bara se några småsår på ryggen och ena haklappen. När vi lite senare tittade till henne i hönshuset så stod hon i tryggt förvar innanför Alvar, och Gilbert stod på vakt framför hela gänget.
Ännu en höna som kom undan med blotta förskräckelsen. Men jag fick min önskan uppfylld.....

tisdag 20 mars 2012

Crazy Frog & Stupid Mosquito

Förmodligen är vi helt galna, men Syster Yster och jag har bokat in en cykelsemester till sommaren. 1 av de värdefulla 5 intjänade semesterveckorna ska alltså tillbringas på cykelsadeln.
Gotland here we come!
Träningstips någon?

Tillägg: Nej, vi bokade inte en tandem, men den såg bättre ut på bild. =)

söndag 11 mars 2012

Isprinsessor vs hockeproffset

I elfte timmen av vintern har vi äntligen kunnat "gå på is" på vår egna skridskobana. Bakom vår trädgård ligger en liten mosse och om vädrets makter vill så kan det bli en riktig hyfsad is. Jansson och jag glider fram som isprinsessor och gör små piruetter. Dvs våra försök att hålla balansen när hockeyproffset (sambon) susar förbi ser ur som piruetter. =) Lyxigt känns det i alla fall att kunna snöra på sig grillorna i köket och sedan stappla 50 meter ner till isen för att kunna ta sig ett par glid när helst man har lust.

Nu spånar vi på att utmana grannarna i en hockematch. Vad sägs om hockeynamn som "Swampy roasters", "Pine ducks" eller kanske "Henhouse devils"?

torsdag 8 mars 2012

Rödkoftestickning

Eftersom det är internationella kvinnodagen får sambon slava vid spisen. (det var ändå hans tur idag) Under tiden sitter Jansson och jag i soffan med fötterna bordet, hon med datorn i knät och jag har just startat upp en rödstrumpe-stickning, eller jag menar, en röd uppifrån-och-ner-kofta i Kampes 2 tr, 3 nyanser. För i dag så gör jag som jag vill, och jag ville starta ett nytt sticke. Så det så!
Jaaa, jag erkänner, jag har lite PMS också.

Tillägg: 40 minuters rask stavgång och sambon bästa potatismos trollade fram ett mycket bättre humör. =)

onsdag 7 mars 2012

Hoppsan!

Vad har du i handväskan, undrar Kristina.
Jag vände upp och ner på min över köksbordet och ut trillade; ett par vantar, en portmonä, två läppcerat, telefon, bankdosan, handkräm, tändare, (jag som ine ens röker) anteckningsbok, pennfack, extrabatterier till kameran, munsårssalva, nycklar, två klockor som behöver nya batterier, en tertra med ett sticke, busskort, två förpackningar näsdukar, två paket tuggummi, ett syettui, jobb-idkort, USB-minne, extra minneskort till kameran, nessecär med trosskydd, en rulle tapetprov, två alvedon, en shoppingkasse, tandtråd och en massa kvitton som retucherades från bilden. Allt med den nätta vikten på 1,287 kg, exkl själva väskan.
Och då låg min tegelstenen till filofax ändå i min jobbakasse tillsammans med den tomma matlådan. =)
Vad har du i din handväska?

måndag 5 mars 2012

Förvaringsvinster

Förvaring à la Mosquito blev vinsterna i min utlottning.
En kanonbra stickförvaringen är en tetra, den hamnar hos Pernilla. En annan bra modell för förvaring är faktiskt Systembolagets plastkasse, varsin till Desirée och Maria.
Var sin liten äggig tetra att förvara småsaker i, till alla tre.
Pernilla och Maria får också vackraste påskfjädrarna att ha i riset till påsk. Desirée har nog egna. =)
Vinsterna stoppas i gula lådan imorgon.

fredag 2 mars 2012

Avgjort

Alla kommentarer skrevs ut, klipptes isär, veks ihop och stoppades i fina vasen.

Dragningen gjordes av "slumpgeneratorn" i ordningen; 1:a lotten är Pernillas, 2:a lotten tillhör författarinnan till My och 3:e lotten är Maria F´s.Grattis till i er alla tre!
Skicka mig era adresser så kommer det överraskningar på posten.

torsdag 1 mars 2012

Trängselskatt

Många är vi som slåss om MIN pall.
Att jag har mina fötter på pallen brukar inte bekymra någon av katterna, de slår sig gärna ner ändå. Jag tror att ulltyget är perfekt ostatiskt, den är lakom hård och man kommer dessutom upp lite från golvet och då kan man spana lite på de andra katterna.
Att Adolf nästan inte får plats, ens utan mina fötter, tycks inte bekymra honom det minsta.