tisdag 30 oktober 2012

Japaner, japaner

Senaste "bilstickningen" hade sin slutspurt i helgen. Det är en snurre-halsduk i Noros Kureyon Sock Garn, färgen S250 och Drops Vivaldi, svart.
Knapparna är från Skäddardotter 
Stickad på längden i rätstickning, 40 maskor på sticka nr 9, 1 tråd av varje. När den mätte ca 155 cm så stickade jag ihop kortändarna och sen stickade jag en liten "knappslå" i resårstickning. Knapparna sydde jag fast med Norogarnet för att de ska framträda lite mer. För att få en finare kant upp- och nertill så virkade jag en enkel uddkant. *3 lm, 1 fm i 1:a lm och 1 fm i kanten*, upprepa varvet ut. Jag virkade kanten med 1 tråd Vivaldi och 1 tråd grafitgrå 1 tr ull, virknål nr 4,5.
Tanken är att den ska passa till min senaste mössa. Och fast det är lite fler färger i Norogarnet så tänkte jag nog inte helt fel i alla fall.
Undra om man kan få ha den ifred? =)

måndag 29 oktober 2012

Stenkoll

När man ska fixa till paket så är Granit en kanonbutik, snygga papper och snören. Förutom att det är fars dag på söndag och jag har ett paket att skicka så är det också Lillfisens födelsedag idag. 

17 år!! Jag gick åtskilliga dagar över tiden och fick enligt barnmorskan absolut inte vänta för länge när det väl satte igång. Jansson hade lite väl bråttom ut och när nr 2 skulle komma så hade vi lite längre väg till BB. Men tji fick vi! Det blev en ganska segdragen och på slutet lite dramatisk förlossning, han var otroligt envis redan från första stund. =)
Grattis Lillfisen!

PS. Granit är också en toppenbutik för oss som är lite insnöade på ordning och reda. =)

söndag 28 oktober 2012

Hoppsan

Igår följde jag med bästaste svägerskan till den blågula boutiqen i Ullared. Det blev en ny vinterjacka, lite andra klädtrasor, skosulor, hårfärg, bakplåtspapper (såklart), hjärtformad ugnsform, adventsljus, finaste julduken, body-butter, reflexer, borstar till eltandborsten, träningsbyxor, klädvårdsrullar, hemlisar och strumpor.
-Jag behöver strumpor, sa sambon innan jag for. -Okej, sa jag.
Man kan se en vit katt ibland hermelinerna
När han lagt upp alla oanvända strumpor på sängen så kunde jag räkna till 30 par. Jag tror att behovet är fyllt. =)

fredag 26 oktober 2012

Apelsinfärgat

Idag var det min tur att stå för fredagsfikat på jobbet. Det är riktigt mysigt att avsluta veckan med gemensamt fika. Eftersom det är pumpatider så passade det väl fint med pumpacupcakes?
Jag tog ett vanligt muffinsrecept och lade till 2 dl mixat pumpakött och 1 tsk av vadera mald kanel, nejlika och ingefära, eller kanske 2 tsk kanel. Frostingen består av 3 delar smör, en del kesella och sen så mycket florsocker att smeten blir så fast att den behåller formen när man spritsar ut den. Jag äger ett gäng frukttéer i pulverform från Turkiet och jag valde att använda grönt äpple som smaksättare till frostingen. Man kan välja vad man tycker om eller bara ha frostingen "naturell" utan smak. Pumpor och blad är gjorda av marsipan, dock inte den finare sorten, och färgade med hushållsfärg. Gult och rött ger orange, eller så kan man ta gurkmeja och få en ganska fin gulorange färg. Den lilla fladdermusen är bordskonfetti som inte går att äta. En utav alla cupcakes fick en läbbig spindel istället. =)
De blev riktigt tunga och maffiga, men ändå inte torra. Precis så som jag vill ha dem.

torsdag 25 oktober 2012

2:a gången gilt

Så kom den då, årets första snö. Fina, frostiga, kalla flingor. Bara en liten stund senare så kom solen igen, och jag passade på att fota mina fina nystan som jag färgade hos Liisa i lördags kväll. Garnet heter Navia, Passion och är en mjuk blandning av lammull, alpacka och mohair.
De första två nystanen härvade jag upp och fick faktiskt till den färg som jag försökte få fram förra året.

Nystan nr 3 och 4 gamblade jag lite med och färgade som de var. Lila och grönt blev färgvalet och det ser faktiskt ut som om jag lyckades få färgen att tränga in överallt.
Jag var smart och köpte några svarta också, så att jag har något att randa med. Fast jag skulle kanske valt grått eller nån annan färg istället.

onsdag 24 oktober 2012

Det tar aldrig slut

Idag kom det ett brev på posten. Det innehöll ett kort och två blomstercheckar. Uppe i vänstra hörnet kan man se en linslus i rödrandig kofta. =)
Tack snälla M, till helgen ska jag unna mig en fin bukett.

tisdag 23 oktober 2012

Bortskämd!!

Inte nog med att man får träffa en massa fina människor när man ordnar  stickevent, man blir väldigt bortskämd med en massa presenter också. Förutom allt fint och mumsigt ätbart så fick vi var sin massage och chansen att botanisera ibland Liisas färgflaskor. (mitt garn är så fint ni ska snart få se)
Tusen tack all fina flickor!

En sjalnål gjord i favoriten hägg, av bästa Syster Yster

Vackert kakfat och väskhängare från Gotlandsflickorna

Gissa från vem? Stockholmsflickorna

En flaska rött och choklad från grannbyn

Är lingonen plockade i Örebro eller i Falkenberg?

Glamour-ugglan kommer från östra delen av vårt land

Fina hemspunna garnet och pingvinen kommer från Västra sverige

Söta lilla saxen och den underbaraste boken kommer från Huskvarna

Eventet måste ju vara lite uppskattat i alla fall. =)

onsdag 17 oktober 2012

Snart, snart

Nu är det bråda dagar i Mosquitoland. Till helgen är det bästaste stickeventet med bästa deltagarna. Vad ska man ta med för stickning? Är allt förberett för våra gäster? Var är mina tofflor? Oj, oj, det är mycke nu. =)
Jag har hunnit fixa lite fin förvaring också. Det kommer att finnas till salu på eventet. Den finaste någonsin om ni frågar mig. 



Åh, vad jag längtar till lördag. 

måndag 15 oktober 2012

Ledig i helgen?

Skulle du vilja ägna dig åt stickning, trevligt sällskap, härlig miljö och god mat i helgen? På grund av bla sjukdom har det plötsligt blivit 2 platser lediga på vårt Stickevent. Kolla här!!

Bild lånad av Metta!

söndag 14 oktober 2012

Bortslarvat

"Om någon hängt in sin man i garderoben så går det bra att glömma kvar honom där när ni går", sa Anders Thimell igår. Igår kväll på Ladies Night, med en hel arena till brädden fylld med bara tjejer. Tror ni det blev jubel, eller? Alla tjejer som för en kväll fick känna sig lite extra speciella. Ingen som tafsade, trängde sig på eller som sket i att du har ring på fingern. Min ring orsakade mig förresten ett blått finger när jag ivrigt klappade i takt med musiken.  =)
Min favorit i showen
Brontén, som den polis han verkligen vill vara
Vilket gäng!
  En kul och annorlunda kväll som alla tjejer borde få uppleva nån gång. =)

lördag 13 oktober 2012

Buuu!

Strax sätter jag mig på tåget till västkusten. Målet är Ladies Night i Halmstad, vi ska fortsätt att firas sommarens ena födelsedagbarn. Kvällen till ära har jag nysydda kläder, men de är inte fotade än så ni får se dem en annan dag. =)
På armen har jag nya armband. Gjorda av färgglada döskallar och andra pärlor ur samlingarna. Jag gjorde två stycken i olika färgställningar. Antingen har man dem var för sig eller så "grillar" man till det och använder båda samtidigt.
Döskallarna inhandlades på tråd på Syfestivalen i Borås för ett par veckor sedan.
Borde funka fint till Hallowen också!

onsdag 10 oktober 2012

Tittut

Det lyser hemtrevligt genom mina fönster i mörkret.
Det är pyttesmå fönster på det lilla "Muminhuset" som står i min gamla koppargrytan. Tillsammans med limefärgad ljung, en bit rabarberblad i betong, lite mossa och några rödlökar blev det ganska fint.
Huset är inhandlat på Eko:-, plåten var ganska tunn så det var lätt att klippa upp botten med en plåtsax. Nu får jag lätt in ett ljus som gör det lite välkomnande för våra gäster.
Välkommen du också!

tisdag 9 oktober 2012

Jag är redo

En superskön basker för att att stå emot höstrusket är klar. Stickad endast 3 gånger för att bli som jag ville och för att garnet skulle räcka. Mönstret är eget hittepå och garnet är ganska exakt 1 hg Merino 50 ifrån Lang Yarns, stickad på rundsticka nr 9. Det syns inte så väl men garnet är lila, rosa, turkost och svart. Baskern kommer passa perfekt till en halsduk i Norogarn och mohaire som är på gång. Fast den passar ju till nya ponchonetten också.
Den sura tanten med dubbelhakan som sitter i baskern har jag ingen aaaning om var jag har hittat.

söndag 7 oktober 2012

Startdag

Igår var det officiellt öppnings-vernisage hos CaJo. Såklart var vi där och lyckönskade. Jag tog inte en endaste bild fast kameran var med. (CaJo själv tog ett fint foto av mig med min sambos kamera, därför blev det en ny profilbild) Lyckades i alla fall handla lite, men det får ni inte se idag.
Alla virkade underlägg är levererade. Färgkombinationerna är efter önskemål, ganska lyckade sådana om ni frågar mig. 
"Färgglada" och "Jul"

"Svarta nyanser" och "Vita nyanser"

Samma aom min randiga
Letar ni presenter eller om ni vill skämma bort er själva så är den lilla ateljé-butiken ett perfekt ställe att leta på. Det finns tavlor, bruks- och prydnadskeramik, té, choklad, tvål mm. Själv har jag redan skrivit flera av hennes alster på min önskelista. =)

torsdag 4 oktober 2012

Gummihallon

Kan man någonsin få för många gummistövlar? Svaret är givetvis; NEJ. När Rusta sålde blanka vackra hallonröda stövlar till kanonpris så kunde jag bara inte motstå. Tyvärr har jag lite "kraftig benstomme" så de smala skaften passade inte riktigt. Men vad gör det? Jag har redan ett par långa stövlar så jag kunde kapa dessa med gott samvete. För att dölja ingreppet och för att fixa till den vassa kanten så stickade jag ett par sockskaft för att mjuka upp det hela med. Dessutom så blir de mer city-chicka med korta skaft.
Och var lugna, jag har inte fått höns på loftet. Den tredje oklippta stöveln tillhör Janssons par. Hon är också ett stort fan av världens bästa skodon.

Tillägg: Min montering är kanske inget som man kan skryta med, jag använde helt enkelt en häftapparat.

måndag 1 oktober 2012

Tant gredelin

Just nu tycks jag vara svag för fluff och starka färger. Är det längtan tillbaka till 80-talet, eller är jag allmänt svag för starka färger? Nu när höstrusket börjar (vilket jag gillar) kan man klä sig i goa färgglada tröjor och fluffiga halsdukar igen.
Jag hittade två hekto lila lovvika i gömmorna, men jag var inte sugen på några vantar. Det fick bli en virkad ponchonette med en stor resårstickad krage istället. 
Lovvikan kombinerades med två nyanser traderafyndade lila mohairgarn och ett fint lila metallskimrande garn som jag fått i present en gång. Massor av fina fransar runt om och kragen i den mörkare mohairen. 
Den är supervarm och skön och lite lagom slängidängig.
Att få en och annan uppskattande kommentar på Syfestivalen värmde också.
Tack allihopa!