måndag 29 april 2013

Det kom ett paket

När man bor på landet så får man vänja sig vid att man inte har affären, post och annat på gångavstånd. Vårt närmsta samhälle ligger inte heller på vägen till jobbet så en del ärenden får man planera lite. När man då får en avi i brevlådan om att hämta ut ett paket så får man ibland ge sig till tåls ett tag. Ja, man får en avi om paketet är större än brevlådan. Numera i alla fall. Den gamle brevbäraren kunde t o m få ner hårda paket som var större än lådan.
Den här fotbollen var i vilket fall som helst väl värd att vänta på.
Kolla in vilka fina garner som jag fick av Sjömannen. Jag har redan en idé om vad det ska bli. Randigt eller mormorsrutor, det får ni se så småningom. =)
Och sambon gillade frimärkerna. =)
Tusen, tusen tack fina Sjömannen.

lördag 27 april 2013

Tre trallande Töiser

Varje stickevent av högre rang har garn eller nåt garnrelaterat till försäljning. Nej, skämt åsido, det är ju inget måste alls. Men visst är det kul att få med sig nåt hem? Förrutom "godis-påsen" som alltid är lika fantastisk. (ni ska snart få se min Gotlandspåse) På Gotland finns Gotlands Ullspinneri som har fina ullgarner. Mitt favoritgarn från spinneriet är Töis, ett fluffigt tunt garn som finns i många färger. Jag får ofta frågan om det är mohairgarn. Det slank lätt som en plätt ner två gröna och en brun härva i kassen. Inte för att jag vet vad det ska bli, men har ni sett så fantastiska de är tillsammans? Den bruna härvan skiftar i allt från koppar till nästan svart. 
Än så länge bor de i mitt skåp och jag klappar på dem lite då och då. Bättre terapi finns inte. =)

söndag 21 april 2013

Honey, I´m home!

En hel helg på södra Gotland. Massor av fina flickor, garn och superservice av grabbarna. De få sovtimmarna har tillbringats på loftet i "Smålands-stugan".
Ni får se mer en annan dag för nu är det sovdags i egna sängen. Imorgon ska jag klappa garn, vila mina öron och massera mina skrattmuskler. Jag har en s k "lekdag". =)
Tack alla fina Gotlandsflickor!

torsdag 18 april 2013

Vindskydd

Imorgon far vi, det är äntligen dags för Gotlandssticket. Jag blir upplockad av mitt resesällskap i Värnamo på eftermiddagen. Det ska bli superkul att träffa alla stick-kompisar igen.
Helgen till ära så har jag sytt mig en ny jacka. Jag klippte till tyget förra våren så det var inte en dag för tidigt att den blev klar. Tyget är vindtät poplin som jag tycker är skit att sy i. (måste komma ihåg det) Mönstret är från en Burda, nr 6/2008.
Jag har "vevat" snoddarna av bomullsgarn. Självklart blev det några reflexer för "syns skull" också. Grönt fint foder som är mörkare i verkligheten.
Den har testats på en regnig och blåsig östgötaslätt idag. Med beröm godkänd. Fast den jättelika kragen betedde sig liite märkligt i blåsten. =)
Ser ni en sticknörd på Krösatåget i morgon så är det bara lilla jag som flyr fastlandet. =)

måndag 15 april 2013

Packa pappas kappsäck

Mina virkgarner har vuxit ur sin hattask och har fått flytta in en våning ner i resväskan istället. De bor här för att de absolut inte får plats i garnskåpen i syrummet.
Jag letade efter garn till snoddar men blev så inspirerad av alla färger att jag istället plockade ihop ett gäng nystan till en liten tunika i storlek 5/6 år.
Randigt med trådar till tusen, det är min melodi det. =)

söndag 14 april 2013

Kackel

Min jobb är en sk stödfunktion till andra grupper. Jobbet innebär, just nu i alla fall, att jag stöttar två fabriker och de ligger ca 6,5 mil ifrån varandra. Det betyder en massa tråkig tid på vägarna i företagets bilar. Det kunde ha varit tråkigt i alla fall. Oftast är det någon annan som ska åt samma håll och om jag inte behöver köra själv så åker sticket fram. Förstås! Och tillsammans med min nya Pipmugg kommer resorna nu att bli ännu bättre. =)
Att det är höns på muggen gör ju inte kaffet mindre gott. =)

onsdag 10 april 2013

Lika som bär

Även jag hittade några nystan hos Magasin Duett. Superfint garn och supersnabb leverans. Högsta betyg av mig.
Och nästan samma färger som Froggen, fast ändå inte. =)

måndag 8 april 2013

Myggan goes spanish

I helgen var det sportfiskemässa i Jönköping. Gubbsen for dit och Syster Yster, Mamsen, jag och 2 andra glada damer for mot Falköping i stället. Gula Huset i Kinnarp och Min stickbutik inne i Falköping var målet. Ett gäng vita nystan var faktiskt allt som följde med mig hem. I garnväg i alla fall. =)
Dagen till ära invigde jag min nya rock i bästaste Desigual-stil. Har spanat på deras fina kappor förut och plaggen som var i senaste Made by Me fick mig att rota runt i tyglagret. Grundmönstret kommer från Ottobre och jag gillar starkt den sneda skärningen på framkanten och att det bara är en knapp i halsen. Kragen skulle egentligen varit en luva, men så långt räckte inte tyget. Det svarta ylletyget är inhandlat på loppis för en 100-lapp. En stor fin rosa kokosknapp fanns i gömmorna. Blommigt tyg från en slaktad 60-talstunika. Den räddades från en garderobsrensning hos svägerskans mamma.
Cyklamenfärgad yllestuv från jobbet och prickigt, supermjukt foder som kommer ända ifrån Huskvarna. =)
Lite tråkig bildkvalitet
Med symaskinen har jag broderat text i rosa och den lilla quiltsömmen liknar nästan små hönsspår. Eller kanske ankspår?
Katthår syns fint på svart
Nu väntar årets dos av balklänningar. Bäst att sätta lite fart. =)

Tillägg: modell nr 18 i Ottobre nr 5/2012

fredag 5 april 2013

Vårblommor

Så har beställningen kommit till fram rätt adress och den nya ägarinnan tycks vara nöjd. Pjuuh! Den mörkare varianten i den "vanliga" modellen var jag inte orolig för, men bonus-tunikan var inte lika säkert. Den var ju i vilket fall som helst inte beställd. Dessutom kortare och med ett lite annat avslut mot vad jag brukar få beställning på. Men jag tyckte att tyget var så fint och skulle passa så fint till hon som är så förtjust i modellen. =)
En med rynkad hals och en med veckad. Båda är kantade med samma tyg som i själva tunikan. Båda är i 100 % bomull.
En lång och en kortare. En med fickor och en med knyt i sidan.
 Fint blommiga är de i alla fall båda två.