tisdag 29 oktober 2013

Barnslig morsa

Fast det just idag är 18 år sedan min minste föddes så har jag just gjort en Halloweenlykta. Vi kan säga att det blir bonusen när man vill baka en pumpkin pei. =) Bästa redskapet för att gröpa ur en pumpa är att använda en kraftig glass-skopa. Den skrapar bra och dessutom så blir pumpaköttet lagom tunt och "småflikigt" och då behöver man inte finhacka "urgröpet" efteråt. 
Lillfisen och Jansson vill ju naturligtvis betraktas som vuxna, men det behöver ju inte utesluta att JAG har en pumpagubbe på farstukvisten. =)  

lördag 26 oktober 2013

Pop-up

Ibland kan man ju undra vad alla nya idéer kommer ifrån. Jag kan bli lite trött på mig själv när jag är mitt uppe i en stickning eller syprojekt och hjärnan ideligen kommer med nya goda förslag. Men av behov föds det tydligen nya lösningar. =)
En av mina jobbarkompisar har nyss fått upp ögonen för stickningens underbara värld. Av en annan, icke stickande jobbarkompis fick jag massor av jumperstickor som blivit kvar efter hennes mamma. Jag använder ju sällan sådana men jag tyckte att det var synd att de bara skulle slängas. Vi redan invigda vet ju hur dyrt det skulle bli med en komplett uppsättning stickor så vad var väl bättre än att jag gav vidare till en behövande. Självklart skickade jag med ett fodral också, men tiden blev lite knapp så det fick bli en enklare variant. 
Självklart behöver man en tetra till småpryttel också
Men sen kom jag på att jag kunde ju sy kanaler i fodralet för att åtminstone styra upp stickorna lite. Och så var det skapat en ny modell till Hönsredet. =)
Syr man fast ett band i också så kan man rulla ihop det om man vill.
Finns snart att köpa i shoppen.

onsdag 23 oktober 2013

Tjockrutor

Nu börjar jag landa lite efter helgens intensitet. Det tar ett litet tag....
Tack vare den fina assistensen i köket av alla våra 4 barn så har Froggen och jag kunnat umgås så mycket mer med alla fina eventdeltagare, och i alla fall jag har fått lite producerat. Sarah hade med sig några stora kassar mattrasor (som hon sålde oförskämt billigt) och jag lyckades hitta några nystan som stämde fint med färgerna i vårt kök. Det blev mormorsrutor med virknål nr 8. Kanske nålen var i minsta laget, men de större har så stora huvuden att jag tycker det blir trögt att få igenom dem i maskorna. Jag ville att rutorna skulle bli tjocka och fasta. 2 av 4 stolsdynor lyckade jag få klart innan vi åkte hem. 
Den vänstra blev exakt i storlek efter att avslutande varv med fasta maskor
De andra "tråkade" mig för att jag sydde ihop färgskiftningarna men jag tycker det blev bättre än att behöva fästa de tjocka ändarna i efterhand. Sista änden sydde jag fast på baksidan. Det ska bli några band på också så att det går att knyta fast dem på stolarna.
-
Jag hann med ett par provlappar i garn också. Så nu är jag redo att starta upp 3-4 nya projekt. =)

måndag 21 oktober 2013

Tack!

Så var det över för i år. Det tog några timmar att plocka ur bilen och packa upp allt igår kväll. Det kommer att ta längre tid att samla ihop huvudet. (och kroppen, trodde magen var ok men jag sabbade den i morse) 
Vi ordnar ju med eventet av rent egoistiska skäl, vi vill stickmysa och vi vill göra det med likasinnade. Att deltagarna uppskattar det så mycket att de väljer att komma tillbaka är nog för oss. Alla fina presenterna vi får är mycket mer än vi kan begära. Men otroligt kul att ni gillar att komma till oss i Habo. Utan er - inget event. 
Titta så mycket fint vi fått! 

Massor av tack-kramar till er alla!

fredag 18 oktober 2013

Ääääntligen!

Då är det inte många timmar kvar tills hösten bästa äntligen ska starta. Eller tjuvstarta, för det startar ju inte förrän till 11-kaffet imorgon. Froggen är snart här och då är det mat-shopping som gäller. Allt är packat, (tror jag) listan bockas av allt mer. =)
Symaskinen har gått varm senaste veckan och en massa fin förvaring kommer att finnas i "shoppen". Kanske kan du hitta din favoritfärg. 
Nytt för dagen är fodral för rundstickor. De säljs i set med en liten väska för småkrafs. 

Vi syns snart!

lördag 12 oktober 2013

Knit or Die

Alla vill vi väl visa vad vi är intresserade av? Jobbarkompisen har en guldhockeyklubba i halskedjan, jägaren har varning för älg-skylt på bilen, fiskaren har en matkasse med fiskar på till jobbet, fotbollsfantasterna har drömlagets tröjor och jag har ju ofta något hemmastickat eller virkat på mig. Numera så har jag också det här;
Bokstavspärlorna och dödskallarna köpte jag på syfestivalen i Borås och efter lite inspiration från Syster Yster så träddes de på tråd tillsammans med ett gäng träpärlor.
Bokstavspärlor är ju perfekta när man vill få fram ett budskap, både roliga och allvarliga. Borde användas mera, om ni frågar mig.

onsdag 9 oktober 2013

Livet och döden

Pyssel och knåp framför tv:n igår resulterade i några stickmarkör. Alla följer med till stickeventet om det är någon som saknar.
Blommor och döskallar i olika färger och storlekar.
För man kan väl inte få för många? =)

måndag 7 oktober 2013

Ordning är A och O

I mitt syrum råder det bråda dagar. Ja i ärlighetens namn inte bara i syrummet. Det är ju dags för årets stickevent i Habo om en dryg vecka och det finns en hel del att fixa med. Vilken tur att jag gillar listor.  =)  
För att vara lite effektiv när jag syr stickförvaringar och annat (och för att jag gillar att ha lite ordning) så har jag hängt upp alla blixtlås på ett väskhandtag. Prydligt uppmärkta med längd och allt.
Ni kan ana ordningen runtomkring va? Det är så det ser ut när kreativiteten flödar. *host, host*

torsdag 3 oktober 2013

Kanelbullens dag

Denna fina värmande bulle består av drygt 150 meter omsorgsfullt stickad halsduk. Den har flickorna på mitt stick-café knåpat ihop. Ja, en del av oss har inte stickat så mycket, men vi har lämnat garn till de mer ihärdiga. Bullen ska vi skicka norrut för att hjälpa till med ett världsrekord, och för att hjälpa frusna själar med filtar. Jag ska bara fundera ut hur vi skickar den på bästa sätt.
Är du sugen på fika och stickmys så syns vi på Briljanten i Habo imorgon. Vi startar kl 16.00. Välkommen!