torsdag 27 februari 2014

Packad och klar

Jag är redo! Stickning, virkning, "Hönsredet" och shoppingbörsen är nerpackade. Mamsen plockar upp mig vid halv 5 och sen far vi till Vrigstad och Stickkalaset. Vi och Syster Yster ska mysa med alla goa stickmänniskor hela lååånga helgen. Som vanligt kommer vi säkert bli gruvligt bortskämda av Emma och Barbro. =)
En ny liten specialförvaring är uppsydd helgen till ära. Han rymmer ca 3 liter. Det räcker till Mamsen och Syster Yster också. =)
Mr Zinfandel följer med....
Nu ska jag krypa till kojs så att det kan få bli fredag nån gång. =)

söndag 23 februari 2014

The end

Jaha, mina vänner. Så var det över för den här gången. Livet återgår till det normala, i alla fall hemma i vår TV-soffa. 
Jag bär nog mitt armband ett tag till
För Sotjiborna blir det kanske aldrig mera sig likt........

onsdag 19 februari 2014

Otacksamma människa

Vilka stickmarkörer föredrar ni i era stickningar? Vill ni ha de där tunna fina med wire, eller föredrar ni "snodda" lite tjockare pinnar? Jag tycker wire är finast men de är ju ofta lite större i öglorna och det brukar sluta med att jag får klippa bort dem från stickningen. Det händer ju då och då att gulliga människor ger mig små fina pärlor på wire. Tyvärr funkar de inte för mig. 
Nej, istället klipper jag upp dem, innan jag hunnit sno fast dem i nån stickning, och så trär jag pärlorna på pinnar istället. 
De är ju alldeles för fina för att bara ligga som utfyllnad i min burk. Och jag vill ju inte verka otacksam. =)

söndag 16 februari 2014

# 3 Freedom

OS, OS och åter OS, baaara en vecka kvar. Lyckligtvis jobbar familjens OS-fantast sent nästa vecka och kan ägna sig åt TV:n på förmiddagarna. Vi andra får fri tillgång till apparaten på kvällarna. =)
De regnbågsfärgade sockorna är färdigstickade och ligger på blockning nere i tvättstugan. 
Mamsens gamla torkskåp sväljer många meter tvätt på liten yta
75 gram Hot socks Neon och grått Qualitas sockgarn. Tunt och fint på stickor nr 2,5. Slätstickat i det vanliga tå-till-topp mönstret med lite mönsterstickning mellan färgbytena.
Neonfärgerna är svårfotade
Den blivande ägarinnan smygprovade med ett stort leende. Förutom att jag oroas lite över storleken, de töjdes lite väl mycket när jag sköljde upp dem, så är jag riktigt, riktigt nöjd.

onsdag 12 februari 2014

Midvintersken

När julpyntet skulle ner tjugondag Knut ville jag inte riktigt släppa ljusslingan runt spegeln i hallen. Den gav lagom "ledsyn" när man skulle korsa hallen för att besöka hemlighuset kvällstid. Men det ser ju lite fånigt ut med en julgrans-belysning efter jul. Därför gav jag Jansson uppdraget att hitta någon form av origami som man skulle kunna täcka lamporna med. De här kuberna blev resultatet. Jag och lillfisen vek varsin och de andra 18 har Jansson snott ihop.
Med en timer så lyser slingan välkomnande när man kommer hem


Den fina vepan som sambon hade med sig till boet.
Nu har vi en icke julig belysning som ger ett fint sken i hallen. Vill du pröva så finns beskrivningen här.

söndag 9 februari 2014

Socka # 2

Jag kämpar flitigt på i Syster Ysters´sockutmaning. (hur jag nu kunde gå på den) Mitt andra bidrag är ett par i självrandade Regia Cotton Horizont, en fin blandning av ull, bomull och polyamid. Jag tror att jag köpte nystanet i Lybeck för några år sedan. 
Mönstret är det vanliga tå-opp och för att snitsa till det lite extra så gjorde jag falska flätor istället för vanlig resårstickning i mudden. Väldigt smidigt och snabbstickat utan att behöva använda någon hjälpsticka. Det gick åt ca 75 gram av 100 gramsnystanet.
Än så länge leder syrran men med lite tur kroknar hon snart och då kör jag om henne. =)

fredag 7 februari 2014

Ta dig i dalen Putin!

Trots att OS är en ganska oviktig händelse i min lilla värld så kommer jag förmodligen att tillbringa en och annan timme framför TV:n i alla fall. Inte för att heja på, utan för att det förmodligen kommer att vara det enda som "chefen över fjärrkontrollen" kommer att titta på. Och någonstans ska jag ju sitta och sticka.
Något som däremot är viktigt för mig är människors lika värde. Oavsett färg, form, kön, religion eller läggning är vi alla lika, enligt min mening. Att man väljer att lägga OS i ett sådant land där man inte delar den meningen är för mig helt obegripligt. Vem är bättre än någon annan? Vem har rätt att bestämma vem som är rätt eller fel? Nej, i dag startar jag upp en sockstickning i regnbågsfärger för att ära en del av dem som den "gode ryssen" förnekar och förtrycker. 
Garnet fick jag av Syster Yster i julklapp och de färdiga sockarna ska jag ge till någon som tror på kärleken och som skiter fullständigt i vilket kön föremålet för kärleken har. För störst av allt är väl i just kärleken?

Och till dig Putin, om du råkar göra en översättning på det här inlägget, vill jag bara säga; -Ta dig i dalen!

tisdag 4 februari 2014

Handmade by Anna

Eftersom Hönsredet ska med till Vrigstad på garnkalas så tillbringar jag en och annan timme vid symaskinen just nu. Och när jag rotade runt i tyghögarna dök de här små tygbitarna upp. Jag har fått dem av Syster Yster och de har legat gömda länge nog nu.
Det blev en tetra och ett litet fodral för småprylar. Det skulle blivit två tetror men jag hade lite "otur när jag tänkte" så jag råkade sy i första dragkedjan helt fel och därför fick det bli två olika. =) 

Och när jag rotade runt hittade jag en påse med pärlor, änglar och sådana här händer med texten "Hand made". Det fick bli varsin hand i dragkedjorna också.
Nu har jag en ny tetra för sockstickning och Jansson en minitetra för småkrafs i handväskan. =)