torsdag 29 maj 2014

Tårta till mor

Mina ljuvliga "små" änglar firade mig dubbelt upp i söndags och då passade jag på att fira Mamsen samtidigt. Efter lite väntan blev det till slut grillad gris med bröd och grönt och naturligtvis slängde jag ihop en tårta också. 
En vanlig enkel kladdkaka med hackad lakritschoklad i. Toppad med grädde, krossade violgodisar och några lila sockerkulor för färgens skull.
Lakrits, choklad och viol är en oslagbar kombination. Dessutom är lila en av Mamsens favoritfärger. 
Tack C för godisstruten. =)

tisdag 27 maj 2014

Kissen säger mjau

Av sambon fick jag finaste garnskålen. Eller ska jag kalla den för kattskål? Skålen är gjord av f d jobbarkompisen CaJoFint svart stengods med en inristad kisse-miss. 
Mitt garn kommer aldrig mer att rulla runt på golvet eller bli smutsigt.
Stickningen är i lin och ska bli en kortärmad sommartröja. Den SKA vara klar till sonens student om 2,5 vecka. =)

söndag 25 maj 2014

Hipp, hipp, hurra

Idag är det mors dag. I fredags var det min (och Froggens) födelsedag. Barnen ska fira mig senare idag, och jag tänker fira Mamsen samtidigt. 
Jag har redan hunnit få några presenter och de förtjänar faktiskt egna inlägg så här kommer # 1;
Bästaste syster har gjort en superfin trådhållare. Tidigare i våras såg jag den på TV-programmet Strömsö. Efter att jag ägnat en massa tid att försöka förklara hur den såg ut så hittade jag den plötsligt i Slöjddetaljers katalog. Syster som är händig på trä beställde genast och här är den nu, monterad och klar, hos mig.
Måla ska jag göra själv (läs, jag ber Jansson) men jag var ju tvungen att prova lite först. Den rymmer 60 rullar och tydligen har jag fler, för jag kunde fylla lådan också och flera fick stå kvar i det lilla stället. =)
Som en vår- eller kanske pridefestpresent fick jag också det kanonfina "cykelhjulet".
 Vår Adolf passade inte heller i den men lilla Kajsa skulle nog kunna ha den som sin sovplats.
Se så fint den matchar min stora vas. Och min nya Opsa. Som behöver blockas......

lördag 17 maj 2014

Somewhere over the rainbow.....

Idag blir det fullt hus i Mosquitoland. Det är Qomutfestival i Jönköping och jag bjöd in alla som ville gå med mig i paraden att få bo över. Inkluderat mat och dricka ikväll. =) 
Självklart så behöver man en ny regnbågsfärgad väska dagen till ära. Det blev en enkel variant utan några krusiduller. Kanske att jag får sätta dit någon slags knäppning också.
Framsidan
Axelremmar har jag i massor. Jag rensade en klädkammare häromdagen och jag fick en massa remmar över när jag slängde gamla trasiga väskor. Jag använder nyckelringar till öglor att fästa remmen i. Praktiskt om man vill använda remmen till en annan väska nån gång.
Baksidan
Det tycks bli en fin dag. Vi syns väl på stan? =)

lördag 10 maj 2014

Jag är redo

Innan jag tog mig an trädgården så invigde jag mina nya däckstolar med en kopp kaffe och lite stickning. Äkta plast som är lätta att slänga undan med en hand när man ska förbi med gräsklipparen. Hela 149 kr styck på den där butikskedjan som "snurrar" och som har sitt ursprung i Skara.
Stickningen är en blivande Opsa i tre färger Cinnia från Filcolana. Det är bara halva spetsen kvar, men som ni ser är garnet snart slut. Jag beställde annat garn från Magasin Duett förra veckan, nu fick jag anledning att skicka in en ny beställning. 
Gräset är klippt och nu väntar jag bara på nästa helg, fin sol och en vän som vill ta ett glas rosé med mig. =)

fredag 2 maj 2014

7 nyanser av brunt

I höstas, precis när jag fått syn på en fin brunrutig kavaj hos Ysolda, så fick jag några meter ylletyg av bästaste A-M. Nu är min egna kavaj-jacka klar. Mönstret har jag fått av Syster Yster, en sån här.  Sommarlängd på ärmen och påsydda fickor med ficklock. Precis lagom tjock idag när det bara var "vanlig" vårvärme ute.
Lillhönan ville också vara med på bild.
Kavajen är lite figursydd med insvängda sidor och lite former över bysten. Helfodrad med foder som också fanns med i paketet.
Hm, här krävs nog liiite mer press....
I gömmorna finns det massor av knappar, men sällan hittar man så många som man behöver. I rätt färg. Det fick bli 7 stycken helt olikformade. Knasigt? Ja visst. =)
De andra två knapparna sitter på ärmarna
Det finns andra tyger i gömmorna och kanske blir det någon mer i den här modellen.