tisdag 21 april 2015

Musdans

Påskhelgens täljkurs hos Syster Yster har resulterat i små nya husdjur i huset. Alla tre är täljda i björk med öron och svans i läder. Ögonen är svarta målade pärlor och de små morrhåren nallade jag i sambons fiskelåda. Jag borrade först hål i kroppen och limmade sen fast allt med limpistol.

Räven anfaller från tapeten
Tanken var att den lilla mustrion skulle få fungera som en dörrstopp lite här och var, men ögonmåttet är nog inte vad det borde vara för mössen blev alldeles för smala. 
Trion får väl stå som pynt på de provisoriska dörrstopparna som legat bakom dörrarna sen vi flyttade in. För 14 år sedan...... Jag får nog inhandla mig en egen kniv och tälja mig ett fetare gäng. 

söndag 19 april 2015

Hybris

Här tycks inget bli färdigt, men desto mer påbörjas. Eller rättare sagt, jag känner mig lite blockerad av allt jag vill så jag har svårt för att koncentrera mig på det som är på gång. Dessutom har jag fått en ettrig, irriterande öm punkt i nacken som kryper ut i ena axeln och därför tryter tålamodet lite. Nej det beror inte på för mycket stickning, jag har bara varit min arbetsgivare trogen. (note for myself; stripa alltid whiteboards INNAN de kommer upp på väggen) Men det funkar att virka, dock inte gaffelvirkning när man måste vrida gaffeln för varje maska, så efter lite "måsten" igår placerade jag mig i en skön stol i solen med en virkning i knät. Virkningen ska bli en kofta med virkad tvåfärgad rygg och resten stickat i det härliga garnet Safira från Permin. Det skiftar i allt från svartaste plommon till aprikos och kombinationen ull och silke är väldigt lättarbetat. 
Det blir väl inte en sommarkofta precis, men jag har startat en tröja i Permins tunna Angel också, så det får jämna ut sig. Att jag bara gav 10 kr/nystanet gör ju inte heller det hela sämre.

onsdag 15 april 2015

Ny garnbutik

Om några veckor händer det något riktigt roligt. Då kommer nämligen Virkostickmaja att slå upp sina portar i Huskvarna. Som det är nu finns det bara en renodlad garnbutik i Jönköping- och Huskvarnatrakten. (och ordningen i den lämnar gaaanska mycket att önska) Det ska bli riktigt roligt att få se vad "Maja" kommer att erbjuda. Ägarinnan har gjort en liten kundundersökning som jag varit med på och det verkar riktigt lovande. Så småningom kommer man även att kunna köpa mina stickförvaringar i butiken. 
Se vilken fin logga Maries man har gjort
Så se nu till att boka 8 maj. Jag tänker i alla fall åka dit.

Ett stor Lycka till Marie!

söndag 12 april 2015

Handakraft och tandkraft

Igår var jag hos Handakraft i Habo och höll en gaffelvirkningskurs för ett gäng tjejer i blandade åldrar. Fyra timmar gick rasande fort, men de läraktiga eleverna hann med massor. Ibland blir kurserna så där extra bra. =) Tjejerna verkade lika nöjda som jag med våra timmar tillsammans och förhoppningsvis blir det en fortsättning till hösten. 
På räcket utanför fönstret hade man satt upp några garniga dekorationer. Sticktekniken tycktes inte vara intressant för den här lilla gynnaren, det var endast garnet som lockade. Helt ogenerat samlade hon in så mycket hon kunde få med sig. Fast vi stod på andra sidan fönstret och fick bildbevis.
Den lilla marodören har förmodligen traktens mjukaste och finaste bo när det blir dags för ungar.