torsdag 22 oktober 2015

Nya kvällsvanor

Det här är min nya kvällslektyr. Tanken är att jag ska få några högskolepoäng på det som jag faktiskt jobbar med. Det tyckte både chefen och jag var en bra idé. =)
Men det var väääldigt länge sedan jag satt i skolbänken så pluggtekniken är väl lite ringrostig. Men det är bara att träna. Det lär vi oss på kursen. Lean och människor, kan det bli bättre? =)

tisdag 13 oktober 2015

Soliga dagar

I en veckas tid har det här varit min utsikt på Port Royal i Kolymbia på Rhodos. Ett kanonfint hotell endast för vuxna. Toppen när man själv inte har några småbarn längre. =)
Med mig på resan har jag haft det här Opalnystanet. Inköpt i Stockholm mitt under Pridefestivalen. Såklart. Det ska bli en stor Opsa, men med sticka nr 3,5 lär det ta tid. Dessutom lockade några böcker lite mer i värmen.
Den här killen har också varit mitt sällskap. 
Vi har badat, åkt båt, slöat, promenerat, matat fiskar med hudavlagringar, studerat gamla fästningar och varje morgon har vi ätit den mest fantastiska frukostbuffé man kan tänka sig. Men den har visst inte fastnat på bild. Nu tror jag att jag är redo för hösten. =)

torsdag 1 oktober 2015

Fyra kvartar blir en sjal

- Hur många sjalar kan man behöva, frågar sambon. En i varje färg och kvalitet, svarar jag. För visst kan man aldrig få för många? =) Och eftersom jag faktiskt inte hade någon vit tidigare så fick det bli en nu. Garnet, Himalaya mercan, är kanske inte ett garn jag skulle välja i vanliga fall eftersom det är 100% dralon, dvs akryl. Men det är otroligt lättstickat och det blir en tyngd i sjalen som påminner lite om viskos. 
Istället för en vanlig trekantssjal där man gör 4 ökningar på vartannat varv, i sidan och på var sida om mittmaskan, så fick det bli 8 ökningar istället. 1 i var sida, innanför första och sista maskan, och 2 stycken på 3 ställen på var sida om maskorna som delar in sjalen i fyra "tårtbitar". Ökningarna görs med omslag.
Sjalen är stickad i slätstickning och för att få in lite effekt har jag gjort några varv i rätstickning med ett cremefärgat bandgarn i viskos. Jag avslutade med några varv rätstickning innan jag maskade av. Runt kanten har jag virkat med ett "nätgarn" så att det ser ut som spets.
Sjalnålen i hägg ligger på rätsidan, ovanför syns "spetsen" från avigsidan
Sen vill jag visa en sjalförvaring som är både praktisk och prydsam. Den stora blågula butiken som har sitt ursprung i småland har dessa ihopsatta ringar som man kan sticka in sjalar och halsdukar i. 
Då kan man ju njuta av sina sjalar så mycket mer. Min hänger på en garderobsdörr i sovrummet så att sambon kan se att det fattas en lila, en grön, en grå, en tunn, en tjock, en..............