onsdag 17 februari 2016

Skorstensformat

I somras fick jag en kasse med garn och en del av garnerna blev en slipover. Mest är det Rowan Tweed i ränderna, men även lite andra okända ullgarner och det grönaktiga är liksom en påtad tråd. Den gula kragen är Drops Alaska. Genom hela slipovern har också en tråd svart Kid silk från Drops fått följa med. Det ger en luddig "gloria" på plagget och färgerna smälter bättre ihop med varandra. 
Mönstret är hitte-på utifrån en bild på Pinterest och den består av två raka stycken. Jag stickade varje stycke för sig, stickade ihop axlarna och fortsatte sen med en krage rakt upp utan att först runda för halsen.
Tre breda ränder bak och lite smalare ränder fram. Bakstycket är något längre än framstycket och det är ett litet sprund i sidorna. Modellen blev skön och den passade bra med en enkel linneskjorta under, tycker jag. Det gick åt ca 350 gram garn.

Tack för kassen A-M. =)

måndag 15 februari 2016

Alla goda ting är tre

Bästa energiboost-helgen tillbringades i Göteborg. Tre Mys-pys-kompisar, gott att äta, dricka och mycket sticktid. Vad mer kan man behöva? En snabbis på Strikk, en snöig utflykt till Tant Kofta och en söndagstur till Magasin Duett och lyckan är fullkomlig.

Tack alla tjejer för en superskön helg.

fredag 5 februari 2016

Utan nät försmäktar vi i denna skog

Tja, vad säger man? Efter 14 dagar utan telenät, varav 1 vecka nerbäddad i influensa kan det fr o m nu bara bli bättre. Efter några påminnelser till Telia om att vårt nät faktiskt inte fungerar när kabeln ligger avdragen på backen, vad än deras mätningar visar, så löste det sig äntligen i morse.
Förra lördagen checkade jag och sambon in på hotell i "vår" stad, Jönköping, för att gå på bio, äta lite gott och göra ett avbrott i vardagen. Jag kan dock konstatera att Terantino inte är min grej (jag är fortfarande lite äcklad) men maten och frukosten på hotellet var kanongod, dubbelduschen var häftig och utsikten mot Vättern var magnifik från 6:e våningen. Fönstret från golv till tak gör det lite extra pirrigt för den höjdrädde. 
Utsikt ner mot piren, bästa sommartillhållet.
Utsikt längre ut mot Kortebo.
Utsikten från sängen mot Huskvarna.
Att influensan slog till mitt natten och att det blev den värsta hotellnatten som jag kan minnas kan ju inte hotellet rå för. Nu ska jag bara pigga på mig lite till. =)