lördag 28 maj 2016

Bröllopsvärmare

Den har varit seg, men nu är den klar, en ponchonett i Colinettes Giotto. 190 gram garn stickat på nr 5,5. En gaffelvirkad bård och slätstickat med mosstickade kanter blev en ganska fin kombo.
Den blev kanske i kortaste laget, men jag räknar med att det är högsommarvärme när den ska användas i början på juli. Och garnet räckte inte till en längre. =)

En liten tofs tynger ner snipen och blir ett fint avslut på hörnet.
Mr Kisse vill förstås vara med på ett hörn också. =)
Nu ska jag bara få färdigt klänningen också, sen är jag redo för bröllop.

onsdag 18 maj 2016

Vårutflykt i stickornas tecken

På lördag tänker Briljantens stickcafé åka på en liten vårutflykt. Målet är Hjo och "Mitt broderi", som också säljer maaassor av garn. Vi letar upp ett fik och kanske hinner vi med ett besök på "Hem & hobby" också.

Är du sugen på att följa med så samlas vi kl. 9.30 utanför Hantverkaregatan 3 i Habo, och åker i samlad trupp mot Hjo.
Vill du veta mer är du alltid välkommen till stickcafét på Briljanten (i Habo), fredag kl. 16-18. Där berättar vi allt du vill veta. =)

Välkommen!

tisdag 10 maj 2016

Ormtjusarsockor

Här är det skamligt lite aktivitet och i jämförelse med vad som stickas blir det väldigt lite färdigstickat. Igår fäste jag i alla fall trådarna på ett par sockar som åkt med i handväskan ett tag. Garnet är Snake från Hjertegarn, och jag tror att det syftar på färgen. De är stickade uppifrån och ner med istickad häl, sticka nr 3. Det gick endast åt ca 65 gram så det finns nog till en liten orm också. =)
Den uppmärksamme kan se att den högra sockan ser annorlunda ut i tån. Det beror endast på att jag lyckats vrida den på sockblocket utan att se det förrän jag fotat och laddat ner bilden. Ni får helt enkelt ursäkta missen. Och inte för att jag vet vilken orm garnet ska likna, men grönt är ju alltid skönt.
Nu ett nytt dyk i projekthögen så att jag kanske lyckas avsluta något mer. =)