lördag 11 juni 2016

Pink lady

Hur många sjalar och kragar man än har så har man aldrig den rätta. Eller drabbar det bara mig? =) Jag köpte mig ett par rosa byxor och insåg att jag hade inget matchande att ha runt halsen. Är man sjalberoende så är man. Några nystan lin (från stickmys i Vrigstad) och lite mohair blev den här smala kragen. Den är stickad på rundsticka i "dubbel" moss-stickning, *2 rm, 2 am* i 2 varv, *2 am, 2 rm* i 2 varv osv, tills mina garnsuddar tog slut. Ca 40 gram gick blev det totalt. 
Den är så lätt att man knappt märker att man har den är på, men den värmer skönt. 
Snygg till både svart och vitt. Och mohairen "löar" fint på det svarta. =/

lördag 4 juni 2016

I nöd och lust och lite till

Idag har första barnet blivit bortgift. Sambons son i och för sig, men han är ju en av våra tre ihop. =)
Dagen till ära hade jag köpte en ny klänning på nätet, som jag kanske borde provat till nogrannare. När jag fick hjälp med dragkedjan igår så insåg jag att klänningen inte funkade. Efter att ha sovit på saken beslutade jag mig för att sy mig en klänning istället. Sagt och gjort, det blev en sval klänning i chiffong och en underklänning i viskosfoder. Modellen är lös och ledig och den funkade perfekt.
Sambon fick också vara med.
När Jansson och Lillfisen gick i skolan brukade vi börja avslutningsdagen med ett foto i trädgården framför jasminen. Idag fick det bli ett foto under körsbärsträdet. 
Vigseln var fin, bruden var vacker, brudgummen stilig, den lilla brudnäbben söt som socker och alla gästerna var uppklädda och snygga. Visst är livet underbart? =)