torsdag 30 september 2010

Tant-wanna-be

Jag hittade tant-testet genom Medeas värld.
Resultatet blev:

"Sorry, du är en WANNA-BE-TANT"

"Din livsstil behöver fortfarande finputsas en aning. Kanske har du en fräck tantig vintagelook och inreder ditt hem med coola retroprylar från loppis men det räcker inte ända fram. Det är definitivt tantvarning på gång, men du måste våga ta för dig lite mer om du ska bli en riktig tant".

Jag ska fundera på om jag tycker resultatet är bra eller dåligt

onsdag 29 september 2010

Skira drömmar

Länge har jag velat göra en spets-sjal i ett tunnare garn, och nu har jag "värmt upp" lite. Tunn 1-trådig ull fick bli en liten sjal. Slätstickad med sporadiska hål och en liten virkad udd. Den väger endast 48 gram och den blir perfekt när man vill ha något under jackan som inte blir så bylsigt.Jag ska bara avsluta några UFO:n och sen är det dags för en riktig spetssjal i en rejäl storlek. Frågan är i vilken färg, grön. svart, grå lila eller kanske cool-aid färgat orange-aprikost? Och i vilket mönster?

måndag 27 september 2010

En ynka liten påse

Lördagen tillbringades med Syster Yster på Syfestivalen i Borås.
Som vanligt rullade vi in på parkeringen samtidigt fast vi kom från två olika håll. Det är det fantastiska med att vara tvilling. =)
På mässan fanns det naturligtvis en massa likasinnade, jobbarkompisar!! och bloggkompisar. Alla med samma behov av att klappa och känna på precis ALLT.
Jag har redan tillverkat ett antal stickmarkörer av mina inköp. Några ska ingå i en födelsedagspresent, några ska jag bara ha och titta på. =) De små tårtbitarna har redan hamnat i ett nytt stickprojekt.
Annat som inhandlades var, ullgarn från Estland och pälsgarn till en mössa.Stickat tyg till jättekragar.Hönstyg till stickpåsar.
Miniknappar till trasdockor, reflex-snören, nycklar till Jansson och lite annat krafs.Och allt rymdes i en enda kasse. =)

lördag 25 september 2010

Vad blir det för mat?

Kolla in här vad mumsigt Risbrogäddorna kommer att bjuda på när det är dags för stickeventet. Jag tror inte att deltagarna kommer att bli besvikna.
Det finns faktiskt några få platser kvar om du är sugen.
Strax ska jag "hadda" mig lite och dra till Borås.

fredag 24 september 2010

Hönsaskinn

Hoppsan, hoppsan!
Då har man ben som ser ut som rumpan på en plockad höna igen. Att få benen vaxade är rent självplågeri, men man vill ju inte skrämma skiten av turkarna med sina urskogs-vader. Det fick bli en tur till Millans beauty salong, idag hade hon dessutom lite extra tid över och ville bjuda mig på en vaxning av armhålorna. Det behöver hon inte göra om. Resultatet blev utmärkt men ojojoj vad ont det gjorde. Jag vet i alla fall att jag aldrig, aldrig kommer att fundera över någon Brasiliansk variant.Imorgon är hönsaskinnet ersatt av babyhud. =)

torsdag 23 september 2010

Stick-café

Imorgon är det stick-cafédags igen. Den här gången kommer vi att vara på Spinnet i Habo. Ateljé treklövern har öppnat sin handarbets-butik där och det tänkte vi "fira" lite". Det kommer att ordnas med fika, var inte oroliga.
Själv kommer jag att ladda för Syfestivalen i Borås istället. Syster Yster och jag ska träffas där när det öppnar kl 10.00, så pass opp allihop. =)
Annars är det som vanligt fredagar jämna veckor kl 16.00 -18.00 på Konditori Briljanten i Habo som gäller. ALLA är välkomna, ingen föranmälan behövs, det är bara dyka in.
-
På Spinnet finns det en hel del intressanta butiker; Ateljé treklövern som säljer garn och handarbeten mm, Mias fashion spin som säljer supersnygga kläder, Spinnets kuriosa, antikt och gamla grejer och nu även Fröken Frö, en blomsterbutik. Dessutom ordnars det after work, konserter och annat trevligt för den som vill. Väl värt ett besök.

onsdag 22 september 2010

Blommiga Rutan

Högen med tillklippta plagg fortsätter att minska. Sy-suget har just nu ingen ände. Här är en klänning i en av mina favoritmodeller, sydd i ett blomster-broderat bomullstyg från min favoritbutik, Tygfabriken i Huskvarna. Modellen är samma som tärnornas klänningar som jag knåpade ihop i somras.Den packas med största sannolikhet ner i Turkiet-väskan.

tisdag 21 september 2010

Randiga Rutan

Syster Yster råkade glömma kvar sin symaskin hos mig och det tycks ha en konstig inverkan på min egna maskin. Den går just nu för högtryck varenda kväll.
Här är en färdig tröja. Den krånglade i fållen när jag började på den för ett par månader sedan, men nu gick det som en dans.Det är samma modell som den här.
-
Kallimero och hans mamma hade flyttat från värpredena upp på sittpinnarna i dag. Men när jag tog fram kameran så gömde han sig under morsan.
Han vill INTE vara med på bild.

lördag 18 september 2010

Melerat x 2

Mitt nystan Batiko Sun från Schachenmayr har blivit en strandväska. Virkad på friahand, med 3 försök innan jag blev nöjd. Den sista lilla garnstumpen räckte till en liten blomma också. Den ska med mig till Turkiet om några veckor. Garnet är väääldigt töjbart och jag tror att den kommer rymma sambons handduk också. =)Jansson behövde en snabb-taxi till skolan häromdagen och när jag ändå smitit från jobbet så passade jag på att kila in på Lidl för att ladda med lite frukt. Där hittade jag det här roliga garnet som känns som fleece. 4 nystan för 45 spänn. 100 % syntet som egentligen INTE är min grej men jag kunde inte motstå färgen.Jansson har redan beställt en halsduk.

torsdag 16 september 2010

Hattfynd

Nu har jag hunnit pustat ut lite efter söndagens Allmogemarknad. Vi är nöjda med vår försäljning och vi hade som vanligt jättekul. Och att ta på långkalsonger under kjolen visade sig vara ett klokt beslut. =) Förmodligen kommer vi tillbaka nästa år också. Syster Yster har lagt ut massor av fina bilder från vårt marknadsstånd om ni vill se mer.
(det här är Syrran, det är jag helt säker på)
I måndags gick jag en liten sväng för att hitta lite svamp till risotton jag tänkte laga till middag. Kantarellerna som sambon plockat gick ju åt på marknaden. Jag fick gå hem igen efter en korg när inte min tröja räckte till. Det blev några kilon pepparriskor, kanon-fina utan en endaste liten mask.Jag kan inte så många svampsorter och jag plockar bara dem som jag är helt hundra på. Men riskor är lätta att känna igen, barkig fot, blöder när man gör ett snitt i skivorna och de som inte är goda råa är heller inte ätliga. Det finns inga giftiga riskor, så de är helt ofarliga.Visst är de fina?

lördag 11 september 2010

1850-talet

Så var det dags att ta ett kliv bakåt i tiden igen.
Syster Yster och jag ska vara med på Jönköpings allmogemarknaden igen. Vi har knåpat ihop ett litet sortiment som vi tror att det kunde sett ut år 1850. Gamla saker till rekvisita och naturligtvis är vi klädda enligt den tidens mode. Så kom och fynda en käpphäst, eller en liten trasdocka, sockar till de minsta, kantareller, något sött eller varför inte en strut med lingon till en paj, receptet får du på köpet.
Så här kommer vi att se ut.
(vågar inte säga vem utav oss det är på bilden)

Kom gärna och hälsa på!

söndag 5 september 2010

På lingonröda tuvor

Skogen är just nu full av mogna lingon och äntligen masade jag mig ut för att plocka lite. Konstigt att det ska vara så motigt, jag behöver ju inte gå längre än att jag kan se huset hela tiden. (en av fördelarna med att bo i skogen) När jag väl kommit igång med plockandet är det svårt att sluta. - Ska bara plocka av den tuvan också, och den, och den, och den.....
Söndagsmorgonen ägnades därför åt syltkokning. När jag ändå höll på passade jag också på att göra färdigt årets "Söt-höna", körsbärslikör.
Hm, körsbären ska stå och dra i sprit ca 14 dagar, det har de nog gjort för flera veckor sedan. =)Nu finns det sylt till fläskpannkakan och likören till kvällskaffet på Julafton är fixad.

fredag 3 september 2010

2 hjul och en "brutta"

Eftersom vi skulle fira Lillfisens konfirmation behövde hans rum få lite make over.
Tygfabriken i Huskvarna säljer allt tyg som man kan behöva, och lite till. Att tjejen som jobbar dessutom är supertrevlig gör ju inte besöken sämre.
Innanför garderoberna finns ett tråkigt hörn där allt möjligt samlas. För att dölja eländet satte jag upp ett draperi framför brôten.
Passande motiv till en snart 15-årig kille tycker jag.Amerikanska bilar är ett annat intresse och därför är New York-motivet också godkänt av sonen. Notera doftgranarna och "raggar-tärningarna" i gardinstången.Stuvarna som blev över räckte till kuddar i både sängen och i hans soffa.Det röda hjärtat är från Mormor och får absolut inte bytas ut. =)

onsdag 1 september 2010

Avgjort

Vad kul att så många ville fira med mig.
En kasse i vaxduk, en stick-påse med hönor, (förstås) 500 gram garn, några stickmarkörer och en virknål med rejält handtag går till vinnaren.
Lillfisen fick dra lotten.Och vinnaren är:
Skicka mig din adress så kommer paketet med posten.