torsdag 27 januari 2011

Fredagstips

Mitt bästa tips till eftermiddagen är att komma på stick-café i Habo. Mitt näst bästa tips är att sen gå hem och fredags-mysa med ett glas vitt och en stickning i TV-soffan. Glasbutiken med den gul-gröna skylten kan erbjuda ett passande vin. Och ja, jag erkänner, jag köpte flaskan efter utseendet.Så "summer up your life" med en stickning och ett glas vitt. Hur det smakade? För knappa 60 spänn får det vara okej. =)

tisdag 25 januari 2011

Efterlysning

Pernilla tyckte att mönstret på hönsens fjädrar skulle göra sig fint som stickmönster. Själv skulle jag ge nästan vad som helst för att få ett garn i samma färg som Iduns fjäderdräkt. Själv tycks hon undra vad jag stirrar på.
- Har jag en fläck någonstans, eller?

-
Någon som har ett förslag på garn?

söndag 23 januari 2011

Mullvadsvärmare

I höstas vann jag en fin hög med lammulls-garn hos Tant Kofta, när jag döpte en av hennes koftor till "Mullvadskoftan". Efter stor vånda har det äntligen blivit en stor och härlig axelvärmare och ett par matchande pulsvärmare.
Inspiration till axelvärmaren har jag hämtat från "Stickat i ull". Jag säger inspiration för det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men väldigt bra ändå. Principen är i alla fall; 1 rät maska, flera aviga, 1 rät maska osv. Jag började upptill och ökade de aviga maskorna efterhand.
Handledsvärmarna är stickade efter samma princip, med ett enkelt hål för tummen.

tisdag 18 januari 2011

Hjälteinsats

Två av mina bästaste arbetskamrater är sportskadade, den ene av fotboll och den andre av ishockey. När vi är ute på äventyr tillsammans så är våra roller ganska givna; en kör, en läser kartan och jag sitter i baksätet och "stickar några tröjor", som kartläsaren brukar säga. Naturligtvis är de båda helt inkompetenta när det gäller garn, och för att "bättra upp" dem lite så har jag virkat dem varsin mössa.
Fotbolls-dåren (kartläsaren) får en Sverige-variant och hockey-stollen (chauffören) får en i favoritlagets färger. Vilket törs jag inte säga högt här hemma, men det ligger i 08- området.Var och en är ju bra på sitt. =)

lördag 15 januari 2011

Simsalabim

Sambon beställde ett par fiskarvantar som både är varma och som man fortfarande kan ha kvar på när man måste knyta om fiskelinan.
Järbo har ett bra mönster som jag anpassade till Kampes 2 tr istället. Stickor nr 2,5 och ca 90 gram i garnåtgång.

Simsalabim!

Bara att vika bak "huvan" och tumme-totten.
Fungerar också utmärkt när man är på fotosafari i vinterkylan.

onsdag 12 januari 2011

Lystring!

Jag vill bara påminna om att på fredag så är det äntligen stickcafé igen.
Fredagar, jämna veckor, kl 16-18, det är helig tid. Bara så att ni vet. Och om ni inte har uppfattat det innan så säger jag bara, Konditori Briljanten i Habo.Det säger matte i alla fall.

söndag 9 januari 2011

Brottarstickning!!!

I går förvandlades jag till en "brottar-moster".
Syster Ysters lilla sköldpadda visade hugade motståndare att hon inte längre tillåter ryggläget. Ja nu är hon ju inte så liten längre och hennes brottartalanger börjar visa sig i landslags-sammanhang. Nere vid mattan hade hon coach Stora syster (som annars tränar småtjejer) och på läktaren hade nästan hela tjocka släkten samlats för att heja på. Sjäälvklart tog hon guld och så gjorde även klubbkompisen L. Grattis båda två!
På vår lokala nättidningen kan man se hur Sköldpaddan råååkat slinka med i ett litet reportage om hemmafavoriterna.
(bild lånad från jnytt.se)
-
Ni som följer Froggens blogg har väl inte kunnat undgå att man hinner med en hel del stickning när man sitter på läktaren, och så gjorde även jag.

En påbörjad axelvärmare ur nya boken, i garnet som jag vann hos Tant kofta.

lördag 8 januari 2011

Tjolahoppsan!

Det här är resultatet av mitt "spinneri-fynd".
En klassisk Pippi-tröja i min tolkning. Eller ska jag kanske säga Syster Ysters tolkning, för jag snodde idén från henne. Förlåt! Modellen är i alla fall min allra första uppifrånochner-kofta i Tant koftas mönster. De blå och röda inslagen är stickade i Vikings Naturgarn. Det blev ganska tungt att sticka den sista ärmen för hela plagget väger drygt 1 kilo, och stickor nr 8 är ju inga favoriter precis. Men den är supervarm och jag stormtrivs i den.
Jag hoppas att vintern blir lång och kall så att jag kan använda den länge.

onsdag 5 januari 2011

Nyårsblåsan

För att fira av det gamla året gjorde jag en nyårsblåsa i krossad velour och ett blankt loppisfynd i kombination. Modellen är inspirerad från Stoff & stil.
Vad jag inte tog med i beräkningen är att syntet-velour blir gaaanska så statiskt och klänning satt liiite mer som ett åtsmetat fodral än det var tänkt. Inga underkjolar i världen hjälpte.Halskanten avslutades som en liten blomma.Förmodligen blir det en riktig garderobsvärmare. =)

söndag 2 januari 2011

Nya möjligheter

God fortsättning på det nya året!
Nu ser jag fram emot ett nytt år med massor av idéer och drömmar som bara väntar på att förverkligas. Det känns som om almanackan redan börjar fyllas med en massa trevligheter och i gömmorna finns det garn och tyg som ska kommer att fördriva en och annan ledig stund.
-
Det gamla året avslutades med god östeuroperisk mat (läs turk) i sällskap av Syster Yster med familj.Har ni sett att mina fina vantar som jag fick av syrran matchar nyårsdukningen?
Årets första dag var solig och fin så vi "vallade" gubbsen på en promenad.Tack för vantar, kökshjälp och ett mysigt avslut på 2010.