lördag 22 maj 2010

Kanonfredag

I går var det stick-café igen.
Det är en så fantastisk blandning av tjejer i alla åldrar. Garnerna och stick- och virkbeskrivingarna är lika skiftande. Behöver jag säga att jag redan längtar till nästa gång.
Koftan i mormorsrutor har kommit en bit på väg och ärm nr 2 är på tillverkning. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket ärmavslut jag ska ha, så jag testar lite och känner mig fram. Det bästa är att jag inte behövt sy ihop med en endaste söm, allt virkas ihop under arbetets gång.
(den lilla nosen uppe till höger tillhör linslus-Adolf)När jag ändå var "på byn" i går så passade jag på att hämta ut ett traderafynd.
1,5 kg "gott & blandat" i lin och bomullsgarn, endast 150 kr. Kolla in alla härliga färger. Det finns redan massor idéer om vad det ska bli.De här fina nystanen i bomull/viskose är helt underbara, från Tyskland men tillverkade i Kroatien och värda ca 40 kr/st.Idag skiner solen, kan det bli bättre?

4 kommentarer:

Emilia sa...

Så fin koftan ser ut att bli - väntar med spänning på det färdiga resultatet!

Lena Andersson sa...

Vilket kap.

Susilull sa...

Vilken kanondag! Såna dagar "samlar" jag på :-)
Skall bli kul att se din mormorsrutekofta, jag har också lite idéer om nått i den stilen, kan bara inte bestämma mej för vilka färger jag vill ha, hmm...

Tigris Predikantan sa...

Jag kanske skulle kunna ge mig på en sådan men jag är för lat och ... Ja, din är iaf jätte tjusig!
:)