söndag 4 december 2011

Mera mormor

Efter regn kommer kanske solsken. Efter vardag och, just nu, skitjobb kommer helg och familjero. Tacka alla söta goa bloggvänner för era uppmuntrande kommentarer.
Igår kväll hade vi lite adventsmys, nästan alla sambons syskon var här. Utan våra tonåringar för en gångs skull. Enda undantaget var ett sött litet barnbarn. 
Goda små plockrätter som avslutades med triss i söta munsbitar blev faktiskt det slutgiltiga resulatet trots att strömmen var borta i flera timmar på eftermiddagen. Jag trodde nog att vi skulle få ställa in hela kalaset, men det ordnade sig ett par timmar före utsatt tid. Äta funkar ju utan ström men inte spolningen på det "lilla huset". =)
Efter en titt i disktraseförrådet insåg jag att jag behövde några nya fräscha trasor när svägerskorna skulle komma på besök. Så i fredags på stickcafét virkade jag en ny som dessutom matchar mitt nya grytunderlägg i virkat strängarn. Garnet till trasan är bomull ifrån gömmorna, virknål nr 3.
Självklart har jag virkat mormorsrutor i båda fallen, och rutan fungerade bra som disktrasa.

5 kommentarer:

Missen sa...

Tänk vad mormor är bra att ha/Marie

Otaliga projekt sa...

Tänk vad mycket jag har lärt mig sen jag började läsa bloggar, framförallt har jag insett att "tänka utanför boxen", det är inget som jag ska högst upp på min CV,(däremot självinsikt kanske?)
Disktrasa i mormorsruta. Genialiskt! Tur att du finns för en sån som mig som har levt i en värld där disktrasor är mer "täta".
Hoppas nu att de andra, läs kollegor, också inser att det är tur att de har dig...
Trevlig 2a advent.
Sarah

frisky frog sa...

Det låter som om du har haft en energigivande lördag! Gott, då har du energi att fajtas vidare i morgon när det "äntligen är måndag" igen.
Vilken toppenidé med mormorsruta som disktrasa. Jag satt just och funderade över hur jag ska hinna tillverka några snabba projekt till kollegor jag tycker om. Nu vet jag vad jag ska göra. Tack bästaste syster.
/P&K

disa sa...

Fin som snus! Jag virkade mig en mormorsrute trasa för ett eller om det var två år sedan, och har slitit ut den fullständigt. Kanske jag borde göra mig en ny, för jag saknar att ha en. =)

Emilia sa...

Fin! Då vet jag att mormorsrutevarianten funkar som trasa också!