fredag 24 juni 2011

Midsommarblomster

Midsommarafton tycks bjuda på blandat sol- och regnväder i år också. Strunt samma, bara det blir sill, jordgubbar och trevligt umgänge så är jag nöjd.
På mitt nymålade köksbord (ja jag är supernöjd) står en riktig midsommarbukett som Jansson har plockat och ute i trädgården blommar fortfarande massor av blommor. Tänk om mina favoriter, Aklejorna ville blomma hela sommaren.
Här är en av de finaste. Men vad fasen kom den hattprydde "nissen" i bakgrunden ifrån?

Glad midsommar på er!

onsdag 22 juni 2011

Sommarjobb

Jansson har sommarlov och jobbar lite åt mig. Det blå bordet, med extra iläggs-skiva som jag bytte till mig för över 10 år sedan, och de gamla furustolarna har äntligen blivit vita. Inget superfoto precis, men jag hade inte tålamod till att vänta på bättre ljus. På tur står hörnskåpet och vitrinskåpet, också i ful-furu. Visst har jag tur som har en alldeles egen målare?

söndag 19 juni 2011

Turkoser

Vår massör på jobbet gillade mina underlägg och beställde några till sig själv. Hon har en förkärlek till Grekland och havet, så turkost blev det naturliga färgvalet. Jag har lagt till två rosa nyanser och virkat alla med olika randning. Garnet är blandade rester från garnlagret, mönstret är en enkel ruta med fasta maskor till önskad storlek. Nu kan världens bästa massör också dricka kaffe "ringfritt".

fredag 17 juni 2011

Avslut

Så kom dagen när min sista "lilla ängel" äntligen slutade grundskolan. Om nr 1 åkte räkmacka hela skoltiden så har nr 2 fått kämpa för att hålla näsan ovanför ytan precis hela tiden. Det startade i motvind och jag är både glad och förvånad över att han orkade hålla ut hela vägen. När sista terminen började hade nog både hans och min kämparanda tagit slut. Men vi lyckades (hans mentor borde få medalj) och nu är det över. I skrivande stund är han på väg till Skara sommarland för en "sista natt med gänget".
Här är han i famnen på bästa klasskompisen.
I morgon börjar sommarlovet, förmodligen med sovmorgon till långt in på eftermiddagen.

onsdag 15 juni 2011

Paparazzi

Syster Yster och jag har blivit intervjuade för en medlemstidning för Svenska tvillingklubben. Vi lovade att skicka några foton på oss själva när vi var yngre och några nytagna tillsammans med våra familjer. Gubsen ville inte vara med men barnen blev tvingade. =) Sambon fick vara fotograf och det tog ett antal bilder innan det blev lite ordning på oss. Den här helt galna bilden visar våra finaste sidor. Kusinerna är födda vartannat år från -92 till -95 och nu har den äldsta tagit studenten. Mina två änglar, jag, Syster Yster och hennes två änglar.
Behöver jag säga att vi har det ganska kul tillsammans?

söndag 12 juni 2011

Elden är lös

Ytterligare en Annis har blivit färdig. Den här gången hoppade jag över mucherna för att spara lite tid. Garnet är från Colinette, Parisienne den mjukaste mohairen i färgen Fire. Den fina lilla härvan har legat i mitt garnskåp sen jag var på Stickfest 2009 och nu äntligen så visade den vad den ville bli. =) Sjalen landade hos en "nybakad" frisör igår. Jag är inte säker på att hon skulle välja den färgen själv, men den passade så himla bra till den blodröda plånboken som var den egentliga presenten.

onsdag 8 juni 2011

Klara Kluck

Tuppens favorit och därmed 1:a hönan i hönsgården är Klara Kluck. Hon är alltid först i mathinken och den som går en hack-i-häl när man gräver i landen. Så mycket som det är möjligt får hönsen och ankorna gå fritt och man kan hitta dem lite överallt....
På matjakt i mina ogräsodlingar. Eller bland maskrosorna på ängen. Och för det mesta håller de sig i trädgården.

söndag 5 juni 2011

Blå dagar

Vilka dagar vi har haft, och det är fortfarande en dag kvar innan jag måste till jobbet igen. Jansson och jag pysslar i trädgården och tittar till kycklingarna om vartannat. Sommarblommorna är planterade och den lilla grodan jag fick av Mamsen och Papsen guppar nu förnöjt tillsammans med några vattenliljor i en koppargryta. Nu lite sticke i soffan.

lördag 4 juni 2011

5+5=16

I torsdags var det en ledig dag och vi hade bestämt oss för att ägna den åt "hönssök". Vi är ute efter Brahma-höns i lite olika färger, vitsvart colombia, alltså vita med lite svart, och spättade, vita med bruna inslag. Vi hittade en herre utanför Helsingborg som säljer bägge färgerna och vi bestämde oss för att ta 5 av varje. Det blir ju tyvärr alltid flest tuppar i en kull och vi har tänkt att ha ett par hönor av varje färg, så det gäller att ta i lite extra. Alltså for vi de dryga 25 milen, valde kycklingar, tittade på hönsföräldrar, tillbaka 25 mil och plockade in 16!! kycklingar under värmelampan. Tja, han hade ju guldblåbandade också, plus en obestämbar på köpet.
PS. Länkarna är lite "luddiga"

torsdag 2 juni 2011

Tillspetsat

Annis nr 2 är på blockning, alla omslag, ihoptagningar och muscher sitter precis där de ska. Jag tror att jag äntligen börjar fatta det här med spetsstickning. Sjalen tål en noggrannare avsyning så jag vågar nog ta med den till stickcafét i morgon. Garnet är från Tant Koftas koffert, angora/merino, ca 40 gram. Nr 3 sitter redan på stickorna och det är inte många varv kvar. =)

Tillägg: 28 grader + var lite väl för varmt för att använda sjal idag. =)