Den här söta lilla hönan hittade jag på Åhlens. Perfekt att servera nykokta ägg i. Fast jag vet inte vilket ägg man använde när man skulle ta fram storleken på hålen, tom mina ankägg är för små.
Hur äggen smakar beror på vad hönsen får att äta. Våra hönor får vegetabiliskt foder uppblandat med krossat korn och krossade snäckskal. De behöver kalk för att inte kalka ur skelettet när de lägger ägg. Hela året får de överblivna grönsaker från vårt jobb och så mycket som möjligt får de gå ute för att leta godsaker på egen hand. Färgen på gulan beror på hur mycket klorofyll de fått i sig. På sommaren är gulan rödorange av allt gräs de pickar i sig. Det är skillnad mot burhönsens fesgula gulor.
Att bli bjuden på muffins av husse är också mumma.=)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jaha ja, tuppen i hönsgården är ute i trädgården... och så S också. =)
Muffins är mumma! Kan det passa med banan och choklad tror du?
/P&K
efter kommentaren om äggkläckningen är du numera utnämnd till min mans nya bästis, äntligen en klok kvinna var hans kommentar.....det här måste jag bearbeta ett tag tror jag, hahahaha
Glad påsk på dig med!! =)
Skicka en kommentar