söndag 16 december 2012

Glöggpinnar

Nu när det är glöggfester både till höger och vänster så tänkte jag bjuda på ett busenkelt tilltugg. Glöggpinnarna gillades stort av glögggästerna som samlades runt vårt bord igår kväll. Det enda som behövs är ett paket fryst smördeg och ett paket pepparkasdeg. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel längd, en lika stor och lika tunn bit utkavlad pepparkasdeg läggs mellan två utkavlade smördegsplattor, skär i ungefär 1,5 x 15 cm breda remsor och snurra remsorna till skruvar, pensla med uppvispat ägg och grädda ca 10 minuter i 200 grader tills de får snygg färg. Goda som de är eller doppade i dipp gjord på lika delar cremefraiche och ädelost på tub.
Glöm inte glöggen. =)

4 kommentarer:

Cicci H sa...

De där kommer jag göra nästa år!Tack för det tipset!

Maria i Falkenberg sa...

Det får vi testa!

Sunna sa...

ser väldans smarrigt ut, ha en underbar julvecka

Susilull sa...

Ser mumsiga ut!

Önskar dig en riktigt God Jul!
Susanne