onsdag 23 oktober 2013

Tjockrutor

Nu börjar jag landa lite efter helgens intensitet. Det tar ett litet tag....
Tack vare den fina assistensen i köket av alla våra 4 barn så har Froggen och jag kunnat umgås så mycket mer med alla fina eventdeltagare, och i alla fall jag har fått lite producerat. Sarah hade med sig några stora kassar mattrasor (som hon sålde oförskämt billigt) och jag lyckades hitta några nystan som stämde fint med färgerna i vårt kök. Det blev mormorsrutor med virknål nr 8. Kanske nålen var i minsta laget, men de större har så stora huvuden att jag tycker det blir trögt att få igenom dem i maskorna. Jag ville att rutorna skulle bli tjocka och fasta. 2 av 4 stolsdynor lyckade jag få klart innan vi åkte hem. 
Den vänstra blev exakt i storlek efter att avslutande varv med fasta maskor
De andra "tråkade" mig för att jag sydde ihop färgskiftningarna men jag tycker det blev bättre än att behöva fästa de tjocka ändarna i efterhand. Sista änden sydde jag fast på baksidan. Det ska bli några band på också så att det går att knyta fast dem på stolarna.
-
Jag hann med ett par provlappar i garn också. Så nu är jag redo att starta upp 3-4 nya projekt. =)

4 kommentarer:

Missen sa...

Hoppas att du mår bättre. Jag håller med dig att sy ihop dem är bäst/ kram Marie

Otaliga projekt sa...

Jag blev så inspirerad att jag var tvungen att ta med några extra mattrasor hem. Eftersom jag såg att de rutinerade maratonstickerskorna hade dynor med sig så ska jag försöka göra nåt liknande och stoppa dom med polyeter.
Tack för sist förresten!

frisky frog sa...

Dynorna blev superfina och färgerna passar hemma hos mig också så du vet vart du ska skicka dem. =)
Hoppas att du mår bättre nu i kistan nu.
/P&K

Maritas Maskor sa...

Jättefina dynor!!