söndag 7 december 2014

Vem snodde vintern?

Än gör vintern bara korta små visiter, och de allra tjockaste mössor och vantar har man inte haft så stor nytta av än. Jag gillar nog alla årstider, men jag gillar inte när årstiderna kommer vid fel tidpunkt. Nu är det december och då vill jag ha 5 minusgrader och åtminstone någon decimeter snö. Höstväder i advent är inte okej. I väntan på riktig kyla har jag stickat mig ett par nya vantar. Garnet är 100 % ull, lejongult lovikka, något okänt tjockt vitt och ett något tunnare grått. Mönstret hittade jag på Svarat Fårets hemsida för några år sedan.
Kanten broderade jag med två grå nyanser tunt ullgarn och lejongult tunt mohairgarn. Och det bästa är att vantarna matchar allra bästa Opsan ganska bra. =)
Nu Kung Bore, nu har jag gjort mitt. När fasen tänker du göra ditt?

9 kommentarer:

Missen sa...

Jag saknade dig, tack för alla fina kommentarer. Härliga vantar till din fina opsa. Hoppas att vi syns snart, kram

frisky frog sa...

Jag håller med, nu får snart kung Bore ta och skärpa sig. Minusgrader och marken täckt av snö, tack.
Vantarna blev ju superfina! Passar perfekt till sjalen ju.
/P&K

frisky frog sa...

Angående din kommentar hos Missen: Missen och jag bestämde att vi ska ha stickmys 6-8 februari. Då är det tänkt att i alla fall min man ska vara på bilsalong i Tyskland... Hur och med vilka är öppet, men ett besök hos Ewa i Galtabäck står på M's lista. Något för Risbrogäddorna att planera tycker jag.
/P&K - igen

Kerstin sa...

Snygga vantar och sjal! men var f... är vintern.Var igår i Köpenhamn med ny halstub och halvvantar och oj,vad detta var varmt! Älskar inte vinter men sol och 5 + !

Myggan sa...

Tjohoo! Min man är också i Tyskland. Eftersom han stiger på bussen på samma hållplats på västkusten så blir jag kvar tills de kommer hem igen. =D
/Anna

Maritas Maskor sa...

Så jättefina vantar!
Även om jag har varit hjärtligt trött på allt skottande under de snörikaste vintrarna, så kan jag hålla med om att det åtminstone kunde vara l i t e vinter snart :)
Skönt att vara beredd med vantar i alla fall, eller hur... ? :)

Otaliga projekt sa...

Fina! Du är så himla duktig på ränder, att få till fina randiga partier menar jag. opsan är ju otroligt fin.

Anonym sa...

Mailat dig om en tjänst! :) /Desirée

Blenda sa...

Supersnygga, och himla matchigt med snygga sjalen!