Den finska traditionen "memma" har smugit sig in på Mosshemmet.
Tack vare en finsk jobbarkompis.
Efterrätten som mest påminner om pudding härstammar från 1600-talet.
Ser kanske inte så aptitligt ut. men smakar jättegott. Smaken påminner om katrinplommon, men den är inte sötsliskig.
Ingridienserna är:
Vatten
fullkornsmjöl
sirap
socker
salt
apelsinskalsylt
pommeransskal
Kokas först och gräddas sedan i ugnen länge för att få den söta smaken.
Serveras kall med strösocker och mager grädde.
Gott!
Vatten
fullkornsmjöl
sirap
socker
salt
apelsinskalsylt
pommeransskal
Kokas först och gräddas sedan i ugnen länge för att få den söta smaken.
Serveras kall med strösocker och mager grädde.
Gott!
Tillägg: Jag har inte gjort memman själv. Den finns att köpa i välsorterade mataffärer.
2 kommentarer:
Ha, ha det märks att du har ett uppdämt behov av att blogga =).
Det där med memma ser spännande ut. Men , det ser ju ut som om du har köpt den. Vad hittar du sånt?
/Kram
Jamen detta är hemlandstoner, memma är ett måste hos oss i påsk.
Och dessutom så är din röda burk med guldknopp exakt likadan som min, jag har opoppade popcorn i min, vad har du i din?
//M
Skicka en kommentar