lördag 4 juli 2009

Semesterdag nr 1

Första semesterdagen 2009!
"Familjeutflykt" med Mamsen och Papsen till Sandhems marknad några mil hemifrån.
Västgöta spinneri var där och sålde diverse garner mm. Stränggarn i grönt för 10 kr/nystanet och 700 g ullbouclé, som också var ämnat för mattor tror jag, fick följa med hem.
Dottern köpte sig också garn, så att mamma kan få sticka henne en sjal till vintern. Det är en silvertråd i och kanske inte riktigt min stil, men det passar nog bra till en sjal. Det är ett sånt där garn som blir randigt.
Nu måste jag bara lära henne att sticka själv. = )

Hennes lillebror investerade i 10 !! flotyrmunkar istället. Han är lång och smal som en räka så han fick hållas. Behöver jag säga att han älskar munkar.
Gunnars konfektyrer i Apelskift gör gammeldags underbart godis. Hårda ingefärskarameller är supergott. De passar mig bättre än munkar.
Några påsar kryddor och lite strössel har man alltid nytta av. Viol tillhör en av mina favoritsmaker. Jag köper fortfarande en viol-tablettask då och då.
När vi sen körde hemåt för att äta sill och potatis så upptäckte vi att det säljs jordgubbar alldeles i närheten av vårt hem, närmare bestämt i Hällebo strax söder om Mullsjö utmed 26/47:an. Vi köpte fyra liter och den lilla damen som sålde dem öste sen ner ytterligare minst en liter över lådorna. För den som vill kan man också plocka själv.
Sämre första semesterdag kan man ha....

3 kommentarer:

Koola Viola sa...

Någon sån kryddpåse brukar jag också stoppa i köpepåsen när jag varit på sånt besök. Det blir så roliga smaker, ofta med en kryddkombination man själv aldrig använder. Kul :o)

agata sa...

Det där är nog de godaste karamellerna! Små och hårda som räcker länge. Det verkar ha varit en trevlig utflykt.

Susilull sa...

Vilken bra början på semestern!!
Och grattis till dina små söta "pipisar"!

Jag har också börjat min semester nu, äntligen!!
Så vi kan väl hålla tummarna ihop att det fina vädret återkommer!!