lördag 3 oktober 2009

Ruskdag

Idag har det varit en riktig ruskdag. I husets alla soffor ligger det en katt som vägrar jagar möss i regn. Och när jag knappt sett en höna på hela dagen var jag tvungen att kolla om räven tagit dem, men de kurade surt på sina pinnar. Själv stack jag bara ut näsan i morse för att städa hönshuset. Och när jag ändå gick ner i jordkällaren för att hämta vin till kvällens gulasch så tog jag med mig chokladblomman in för vinterförvaring.
Så när sambon drog iväg på hockey tänkte jag parkera mig i soffan med ett sticke och en kaffekopp.
Men rastlösheten ville något annat. Så nu har jag bakat bullar, Marias havrekakor och just nu står Leilas skorpor i ugnen. I mina bullar har jag margarin, socker, kardemumma och en gnutta vaniljsocker, jag använder råsocker istället för pärlsocker till topping. Havrekakorna tänker jag toppa med vanilj-yoghurt när jag serverar dem och skorporna fick bli med choklad och kanel istället för saffran.
Sämre ryck har jag fått. =)

7 kommentarer:

frisky frog sa...

Fasen var du var flitig då! Jag kan provsmaka på lördag! =) När övriga familjen åkte mot Ore´s brottartävling vid 6-tiden tog jag tag i flytten. Till nästa helg är det tänkt att stora hönan och vi ska ha swithat rum och 7 (!) nya garderober ska vara klara - om jag får bestämma. Ha det gott!
/P&K

Maria sa...

Lite härligt när man får sådana ryck. Och jag brukar också baka flera sorter när jag lika håller på. Blir inte tredubbelt jobb att baka tre sorter när allt är framme.
Kul att du bakar havrekakan!

Susilull sa...

Härligt när rycken "slår till"!
Låter riktigt mumsigt!

Ha det bra!

kristina sa...

Tyvärr ser allt väldigt gott ut, men jag försöker glömma att det finns kaffebröd för tillfället.

Cornelias Cottage sa...

Härligt ryck! Ser gott ut!

Maria i Falkenberg sa...

Jag antar att några blev väldigt glada efter den flitens resultat!
Jag ser fram emot Stick-eventet!

Anonym sa...

Mmmmmm, kan ett genuint kakmonster få komma på en liten fika nån dag månntro?