söndag 25 juli 2010

Hönshus-mystik

Jag väcktes vid 4-tiden i morse av en jamande (läs ylande) katt som ville bli insläppt. Och när jag vid 5-tiden fortfarande inte lyckats somna om tyckte jag det var lika bra att gå upp.
Jag har precis varit nere och öppnat upp i hönshuset, och Kingen sjunger just nu en liten morgonsång för alla som vill höra. =)
Det händer märkliga ting i hönshuset just nu. Freja, som till synes är en helt vanlig myskanka, tillbringar gärna natten uppe på takbjälkarna, till hennes makes förtret.I en låda ligger Klarar platt över en liten hög med ägg.Och i ett värprede ligger Skalle-Per på en lite större hög.Hon har krånglat och velat och jag hade inget hopp om några kycklingar den här gången heller. Jag märkte upp alla äggen en dag när hon varit ifrån dem länge, bara för att jag skulle kunna plocka de ägg som lagts dit senare. Igår morse tyckte jag att det pep lite, men jag trodde att det kanske var en av hönorna. Ni kan tro att jag blev snopen när jag fick se en liten dunig rumpa under ena vingen i går kväll. Idag fick jag inte titta, så jag vet inte om det blivit fler.
Tänk att mina höns, som jag själv kläckt fram i en hemmagjord kläckare, nu fått egna kycklingar.
-
Adolf, som fortfarande är blöt efter nattens regn, försöker här få min uppmärksamhet genom att försöka fälla mig till backen.Nu sover han och sambon som två små grisar.

5 kommentarer:

Koola Viola sa...

Tänk det tycker jag också är så magiskt när ens egna fjäderfiningar, som kläckts och fötts upp hemma hos mig, ruvar fram egna kycklingar av egna ägg. Inte köpekycklingar, inte köpeägg och inte kläckare. Egna hönsgoingar som ruvar på egna ägglingar som blir alldeles egna kycklingar.

Magiskt :o)

Susilull sa...

Så kul, nu är du kanske inte bara hönsmamma, utan hönsmormor också;-)
Hoppas du får några nya små dunbollar!
Det är fint runt Kullens fyr, det finns många små smultronställen längs vägarna där!

Ha det gott!

frisky frog sa...

Åååå, varför kunde de inte komma när jag var där? Hoppas att det blir fler...du ville ju gärna ha.
Tack för en go helg!
/P&K

Pernilla sa...

Kul att du tittade in till min blogg. Vi ses i höst för jag har anmält mig till ert Stickevent.

Lena Andersson sa...

Super härliga bilder helt i min smak, vad gulligt med ankan på pinne undertak = )och det såg så fint ut och jag håller tummarna att du får mer en en kyckling man vill ju ha många.
Tjinge ling Lena