måndag 6 december 2010

Traditioner

Årets julpyssel med Syster Yster och svägerskorna började med en dunderfika på stan och lite shopping. Garn, julpynt, nyårsblåsor och julklappar följde med i kassarna. Jansson som fått dispens att vara med på shoppingen dumpades på hemvägen hos sin pappa. Eftersom årets värdinna fått nytt jobb och var tvungen att jobba en stund så tog jag över värdinnerollen. Jag hade tänkt att vi skulle göra kransar och annat med egenplockad mossa, men det satte ju snön P för. Jag har ingen lust att lägga pengar på sådant som skogen bjuder på så därför fanns det inget pyssel inplanerat. Men "lilla" svägerskan hade med sig ett färdigt moss-hjärtan till mig som jag bara behövde pryda med band och pärlor. Perfekt till årets adventsljusstake.
Enligt tradition från min egna barndom så ska det även finnas ett graderat adventsljus på köksbordet. Tennmåttet som jag hittat bland päronens gamla grejer passar perfekt som hållare för det något ostadiga ljuset.

6 kommentarer:

Maria i Falkenberg sa...

Vilket fint ljus! Har du datummarkerat själv?

Emilia sa...

Låter som en mysig tradition - fint pynt du fått till!

frisky frog sa...

Japp, mysigt var det! Jag har ställt mitt datumljus i mamsens gamla kammarljusstake i glas. Adventsljusen pryds av siffrorna vi köpte och en härmis från Swedish Grandma - polkagrisar.
/P&K

myzpyz sa...

va mysigt, jag vill oxå ha sån pyssel-tradition!
fina ljus iaf, i år har jag inte fått tummen ur o köpt nåt sånt datum-ljus (1-24:e dec), eller jo, ett har jag köpt o skickat till Tyskland i ett byte... varför köpte jag inte 2 då *pucko*
fint iaf, kramen

Medea sa...

Jag håller med, ett datumgraderat ljus hör till traditionen. Tyvärr är i år första året på evigheters evigheter som jag inte har något...
Kanske överlever vi ändå, det återstår att se.
Kram och ha en skön advent.

Tigris Predikantan sa...

Med svans och morrhår tassar jag in och hälsar!