torsdag 28 oktober 2010

Ääääntligen!

Äntligen är det dags!
I morgon åker jag till Syster Yster och till Gamle Köpstad för att tillbringa en hel helg med alla goa, sticktokiga tjejer som anmält sig till vårt stickevent.
Det har fixats och donats och nu är nästan allt klart. Det är bara mat-shoppingen kvar, och den gör vi tillsammans. På köksbänken ligger det långa listor med allt som ska packas in i bilen i morgon, det gäller att inte glömma något.
Så till alla er som ska med; vi syns på lördag kl 11. Och till er som inte ska med; kanske blir det ny chans nästa år.

tisdag 26 oktober 2010

Låsmusen

Kolla in finaste halsbandet som damp ner i brevlådan idag!
Jag bara måste få visa
det mer i närbild.
Den lilla katten har ledat huvud och ledad svans.Och titta på den pyttelilla musen som är själva låset.Tusen tack snällaste Lena!

lördag 23 oktober 2010

Kattfin

Tjohoo! Jag vann!
Jag har vunnit finaste halsbandet hos Lenas hantverk.
Kolla in hennes blogg, där finns det inspiration till det mesta.
Adolf, Maja och Kajsa kommer tycka att matte blivit heltjusig.

torsdag 21 oktober 2010

Hej mitt vinterland....

Janssons axelvärmare är klar.
Den kan behövas, det snöar just nu.....
Stickad av 2 härvor Heavens hand som jag fått av Syster Yster.
Mönstret är från Tant Koftas upp-ifrån-och-ner-kofta.Annars är det systugan som gäller med förberedelser inför Stick eventet nästa helg.
Kajsa är söt och håller mig sällskap.
Vare sig jag vill eller inte...

lördag 16 oktober 2010

Vete-orm i lånta fjädrar

Ringlar det en orm i syrummet?Eller är det en tyg-bulle?Nej, det är en helt vanlig stolsdyna.Eller vanlig och vanlig, jag har hittat beskrivningen hos Lena. Fast jag hann inte sticka en korv så det fick bli en sydd i stället, men principen är den samma.
Självklart är det både ägg, kycklingar och höns på tygerna. =)
Och den ska med till stickeventet.

Bara 2 veckor kvar.

onsdag 13 oktober 2010

Cherrys

Jag har fått en award av Cornelias cottage.Villkoret är att man ska berätta 3 saker som ligger en varmt om hjärtat.
Jag kan bli varm i hjärtat av väldigt mycket och av väldigt små saker, men här kommer det i alla fall 3 av mina hjärtevärmare.
-
1# Det händer att nån av barnen och jag har grälat så att vi båda till slut blir ledsna och går åt var sitt håll. När man sen har lugnat ner sig och man kan säga förlåt, kramas och diskutera förnuftigt känns det varmt i hjärtat.
2# Att ha någon att älska, även om man inte tycker om honom alla dagar. =)
3# Att ha en Syster Yster som är min kopia och som vet vad jag tänker utan att jag behöver säga det.
-
4:e hjärtevärmaren är alla ni andra som finns därute i bloggvärlden.
-
Har ni några hjärtevärmare?
Jag ger i alla fall awarden vidare till er.

måndag 11 oktober 2010

Borta bra......

Efter en superlyckad överraskningsfest för min 50-åring drog vi till Turkiet, bara mannen och jag. 150 meter till stranden, ca 30+ på dagarna och 25 på kvällarna, god mat och inga måsten.
Och ja, jag har lite dåligt samvete för att tonåringarna fick vara kvar hemma, men de får trösta sig med att deras pappa är av samma årgång och inom kort vill fira sin stora dag med sina barn i Egypten.

Här kommer ett pyttelitet urval av bilder, mer finns att se hos mannen.
Morgonutsikt!Från Alanyas gamla borg mot Cleopatras strand.Lunchmeny!Är det tantvarning när man börjar fota blommor?Tur att man aldrig går "naken", det fanns ju ingen disktrasa. =)Det har varit en fantastisk vecka, men det är faktiskt lite skönt att vara hemma igen.

lördag 9 oktober 2010

Paris-Mygga

Det är några år sedan det här chiffongtyget införskaffades i en butik i Montmartre i Paris. Nu har det legat färdigt i gömmorna för att till slut bli en beprövad modell i singoalla-stuk.
Chiffong är riktigt skittyg att sy i, men min nya älskling gjorde det i alla fall inte värre. =)Tänk att jag hade ett matchande linne också.

torsdag 7 oktober 2010

Härmapan

I morgon är det dags för stick-café igen och jag kan tyvärr inte var med den här gången heller. Men för er andra som kan och vill så är det bara att dyka in på Konditori Briljanten i Habo mellan kl 16-18. Där lär ni hitta ett gäng likasinnade flickor/damer.
En av flickorna som sällan är frånvarande har ständigt nya projekt på gång. Det stickas tröjor i en takt som jag bara kan drömma om. Hon har gjort ett par ljuvliga svarta halvvantar som hon dekorerat med organzaband och jag var inte sen att apa efter på vantarna jag gjorde förra hösten.
Titta vilken skillnad det blev!Tack A-M för tipset.

måndag 4 oktober 2010

Väsk-nytt

Att jag är en väsk-fetischist är väl inget nytt, och inte mindre än 2 väskor har nyligen kommit från symaskinen.
En bag i vaxad bomull med både reglerbar axelrem och vanliga bärhandtag om man vill bära den som en kasse. Den är fodrad med ett kraftigt bomullstyg och har en innerficka med dragkedja och en hake för att hålla reda på nyckelknipan. Naturligtvis har den reflex också.Den andra är en liten axelväska som precis rymmer en plånbok och några småsaker. Sydd av en gammal klänning och fodrad med ljust tyg med sirliga bokstäver. Perfekt att ta med till Turkiet.Undra hur många väskor som finns i min garderob nu?
=)

lördag 2 oktober 2010

Mannen med stort M

Idag fyller mannen i mitt liv 50 år.
Han vet inte om det än, men strax drar hans födelsedagskalas igång.
-
I december har vi "campat" ihop i 12 år. Undra vart de åren tog vägen? Vi träffades på jobbet, och efter lite tjat så gav jag med mig. =) Vi är fortfarande jobbarkompisar med samma chef men det kan gå en hel vecka när vi i stort sett bara har ätit lunch ihop.
Vi har ganska olika intressen. Jag gillar ju allt som har med textilier att göra och mina UFO:n dräller i hela huset.
Mannen älskar hockey och har bara missat 2 el 3 av HV71:s hemmamatcher under våra 12 år tillsammans. Han gillar bilar också, och kanske främst gamla bilar. Förra hösten köpte han sig åter ett raggaråk. Det intresset delar jag till viss del, främst pga av 50-tals modet. Ett annat gemensamt intresse är gammalt och kuriosa och vi tillbringar gärna en lördag på traktens alla loppis.Han vill absolut inte bli firad och därför har hans syster och jag "kokat" ihop ett kalas. För vi tycker att det är värt att fira.
Och med lite tur anar han inte våra planer. =)
-
Grattis vännen!

3 trallande jäntor

Tre små flickor ska få varsin liten trasdocka inom kort.
Jag fick äran att tillverka dem åt vår supermassör som är faster och mamma-kompis till de små flickorna.
Yttepytteknapparna köpte jag på Syfestivalen och mönstret är "stulet" från Risbrogäddorna.Visst blev de sockersöta.