söndag 6 februari 2011

Ull-Bulle

En av mina jobbarkompisar ville lära sig att nålfilta och Syster Yster ryckte genast ut. Vi blev 19 supertaggade tjejer som knappt hade tid för varken fika eller lunch. Naturligtvis var det inte så lätt som det såg ut och det krävdes mycket tålamod och koncentration för att inte sticka nålen i fingrarna. Många kycklingar och kaniner blev det, men även hönor, nåldynor och blommor. Det dekorerades vantar, mössor och tröjor. En av tjejerna började på en fantastisk tavla som förställde en stol som tillverkas på företaget där vi jobbar.
Mitt första (och minsta) projekt var en liten tupp.Notera äggen i bakgrunden, det ena väldigt stort, 79 gram, och det andra väldigt litet. Så brukar det bli när hönorna nyss har blivit hönor och innan de fått ordning på "äggtillverkningen".
-
Det andra projektet blev en liten nålburk med en kanelbulle på toppen.Sensmoralen för dagen;
Aktiviteter utanför arbetet tar jobbarkompisarna till nya dimensioner!

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Vad fin bullen blev! Nu mååååste jag göra en jag också... Tack för en mysig helg och hälsa LöneLotta och gänget när du träffar dem.
/P&K

jejja79 sa...

Är en av dem som var med på kursen. Lämnar bara ett litet avtryck som visar att jag var här och läste din blogg. Superfin blogg och superfin bulle. Såg aldrig det färdiga resultatet i lördags. Tittat förbi igen för lite mer inspiration =)

Emilia sa...

Så fint ni tovat - underbar nålbulle!

Maria sa...

Har aldrig testat nålfiltning, hoppas att det ska bli av någongång...