onsdag 23 november 2011

Fluffig slipover

Äntligen har Tedman & Kvist garnet, som jag bytt till mig av Sjömannen, kommit till sin rätt. Tillsammans med ett ettikettlöst mohairgarn har det blivit en fluffig slipover med en stor härlig krage.
Syster Yster fick vara fotograf
Mönstret är eget hitte-på efter inspiration från en jobbarkompis. Rätstickning på rundsticka, randningen är 1 varv "sudd"-garn och 2 varv mohair.  5 cm avmaskning för ärmhålet, fram- och bakstycke stickades sen var för sig till önskat stort ärmhål, båda styckerna på rundstickan igen, 2 varv rätstickning och sedan resårstickning, 2 räta maskor, 2 aviga, så länge garnet räckte.
Det var någon som sa att "sudd"-garnet ser ut som text mot det svarta.
Undrar vad det står? "Varm och go, varm och go, varm och go, varm och go....

6 kommentarer:

Susilull sa...

Så fin den blev!
Och det ser ut som någon kryptisk text, ja :-)

Sjömans-Elin sa...

Oj! Så det går att faktiskt göra något av det där gräsliga garnet (tack för att du ville ta hand om det) och få det att se bra ut? Imponerande! Du kanske kan ge mig en kurs i "släpp-loss-stickning" också. Utöver "var-sak-har-sin-plats-kursen" då... :)

disa sa...

Vilken härlig och jätte fin!! =)

Maria sa...

Fint med de färgglada ränderna.

Min man har en jättegammal typ helly hansen, som han brukar ha i fjällen. På den står det Varm och go. Han brukar vända på det och säga att han ska ta på sig sin Gorm och va. SÅ det hörde jag i mitt huvud när jag läste din text.

Lena Andersson sa...

Super mysig, tänk att man kan få klar nåt man stickar här ligger två ufon suck...

Pysselfarmor sa...

Precis...jag undrade vad det stod där...härlig ser den ut att vara.
;-))

ha det gott!