fredag 8 februari 2013

Det kunde blivit snyggare...

Jag har insett att jag mest stickar/virkar koftor och därför har jag siktat på tröjor just nu. I kombination med att minska på garnlagret är nu lapp-på-lapp-tröjan klar. (och den kommer att bli flitigt använd) Den är  stickad och virkad i Kampes 2-trådiga, ett okänt 1-trådigt, norskt sockgarn och ett danskt babymerino. Allt i ull, bästaste garnet om du frågar mig.

Påminn mig att ringa frisören....
Astrids fria tankar om att blanda olika material, eller tjocklekar, inspirerar mig ganska mycket. Mönstret är en fri tolkning av hennes ena tröjdesign.
Det är "inne" just nu med stickat, men så har det ju inte alltid varit. Jag tror att vi måste tänka nytt, utanför lådan, om vi ska kunna bevara våra traditioner till kommande generationer. Astrids tankar rimmar bra med det tänket.
Häromdagen fick jag rådet om ett "snyggare" sätt att virka ihop rutorna, men jag är nöjd ändå. Jag virkade ihop alla rutor med smygmaskor och en extra luftmaska i hörnet. Efter en ordentlig blötläggning och blockning blev den slät och fin. Den stickade ärmen är upplockad i ärmhålet och den avslutades med ett par varv virkade stolpar och halsen är stickad i slätstickning för att få en lagom "korvning" i kanten.
Mot alla odds så får den duga! =)

9 kommentarer:

frisky frog sa...

Supersnygg!! Skicka den till mig - pronto.
/P&K

sinneskatten sa...

Fantastiskt fin, o vilket bra sätt att ta vara på alla "snuttar" o garn nystan som fyller alla hålor här i huset!
Jättesnygg!

myzpyz sa...

den är juh fantalastisk!!!
kraMyz

Cicci H sa...

Så bra den blev! :-) Själv har jag påbörjat ärmarna nu.

Susilull sa...

Hurra för Astrid :-) Hennes tänk kring stickning passar mig perfekt. Har alltid svårt att hålla mig till mönster, det är mycket roligare när man får skapa fritt - och det måste inte bli perfekt! Men det blir unikt!
Din "rutiga" tröja ser härlig ut!!

Maria i Falkenberg sa...

Grymt snygg!

Emilia sa...

Jättesnygg, duger mer än väl!

Ullfull sa...

Superfin!!! Blir så inspirerad, får dyka i lagret, tack för reklamen oxå!/Kraaam Anita

Sunna sa...

den är så mycket du, grym på alla sätt, ha det gott