torsdag 9 maj 2013

Mini-mini

I måndags fick jag hem ett litet paket ifrån Garnkorgen. En ytte-pytte-liten rundsticka, nr 2,5 och endast 23 cm lång. De erfarna stickerskorna på stickcaféet i Huskvarna flinade lite åt mig, med all rätt, för det gick inte så bra när jag först testade. Men skam den som ger sig. Nu har jag kommit en bit på min tå-upp-socka och det går som en dans. Det är kanon att slippa hålla reda på alla eländiga strumpstickor som bara är ivägen hela tiden och dessutom gärna vill glida ur maskorna. Jag trodde att det skulle vara svårt att få ett bra grepp om stickan och att det lätt skulle bli kramp i handen, men det funkar faktiskt fint.
Jag gillar verkligen garnet, det var med i fotbollen som Sjömannen lobbade in härom veckan. Till skillnad mot vissa andra bomullsgarner så delar det sig inte, och det blir små, täta fina maskor.
Och ja, jag erkänner. Jag startade sticket med vanliga strumpstickor, men gick över till rundstickan så fort maskorna räckte runt stickan.

Uppdatering: Nej, aviga maskor var sannerligen inte smidigt. Men jag tänker att i värsta fall får man ta till de gamla hederliga strumpstickorna till resåren.

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Jag vill också ha! Finfint garn.
Messa innan ni åker.
/P&K

Cicci H sa...

Det ser ju fint ut! Hoppas det är lätt också... ;-)

Sjömans-Elin sa...

Stickar du sockor av det där?!?! Tanken har aldrig slagit mig! Men det är ett trevligt garn, har virkat (nästan en hel) tröja i det. Men färgerna var väldigt o-Eliniga... Hejja hejja!

disa sa...

Det ser jätte fint ut! Jag hatar strumpstickor och magic loopar hela tiden. En sån där liten rundsticka har jag med, men jag klarar inte att sticka aviga maskor med den. Den räcker som inte till på någe vis. =)

LottaB sa...

Jag gillar verkligen inte strumpstickor, jag heller. Sitter alltid och stickar på tåget till och från jobbet. Och det slår aldrig fel - använder jag strumpstickor glider en eller fler ur stickningen och far iväg under någons säte. Är så galet trött på att jaga dessa så nu använder jag ALLTID rundsticka, fast helst en längre och med magic loop
Strumporna ser ut att bli jättehärliga