lördag 7 september 2013

Gulgrönt fluff

I stickhörnan trängs det alldeles för många UFO:n och jag försöker verkligen att fokusera på att färdigställa och blunda för de nya idéerna som ständigt dyker upp i "kreativitets-centrat". I alla fall blev födelsedagsgarnerna färdigstickade härom veckan och idag lyckades jag fota i morgonljuset. (om ni såg ett par tofflor och en lila morgonrock smyga bakom syrenhäcken så var det jag) Garnerna är Colinettes mohair, Ciao Trunte från Hjertegarn, och så ett supertunt gult ullgarn tillsammans med ett lite tjockare gult från gömmorna. Virknål nr 4,5 och detsamma på stickan. Mönstret är hitte-på som vanligt. Axelsömmarna är den enda monteringen och om man syr ihop med en fast söm så hänger de inte ut sig. Framstyckena blev efter mycket velande och bakåtstickning till slut gröna. De är upplockade från bakstycket och stickade framåt. Jag maskar av för ärmen och lägger upp lika många maskor igen på "tillbakavägen". Från sidan och framåt gör det lätt att prova koftan efterhand när man improviserar mönstret. Nertill på framstyckena har jag stickat en "liggande" resår för att få en lite annorlunda effekt.

Tro det eller ej men ryggen består av en mormorsruta. =) Vanlig resårstickning nertill och lite påstickat upptill för att få rätt längd och en snyggare formad nacke. Halskanten och framkanterna är stickade i resårstickning, 2 r, 2 a.

Morgonljuset var så fint idag och jag vill visa er hur fint jag har det i skogen. 
(och påminna mig själv om det innan jag idag greppar den urtråkiga målarpenseln)

9 kommentarer:

frisky frog sa...

Åååh vad bra den blev! När du tröttnat på den kan jag ha den ett tag. =)
Penseln är jag inte avundsjuk på. Dessutom blir jag påmind om att jag har en egen burk som borde användas. =/
/P&K

Leena sa...

Jättesnygg kofta! Så fint med mormorsrutan på ryggen.
Jag har också en massa ufon och visst är det frestande att börja med nya projekt.

myzpyz sa...

superfin blev den :)
kraMyz

Ullfull sa...

Åh så fin! / Kram

Sjömans-Elin sa...

Kan man beställa en kurs i mormorsrutetröjekoftstickning till ankleveransen? För jag vill ha en! (Och behöver desperat hjälp med den som legat sedan i vintras och inte vill frå ett framstycke...)

Emmas dagar sa...

Tack!
Vilket härligt fluff!

Emilia sa...

Härlig! Och superfina jeanschinos!

Cicci H sa...

Så fin den blev!

Helga sa...

Supersnygg! Har hållt på med en tröja med både mormorsrutor och stickat ett tag men helt annan design. Kul att blanda de två teknikerna :)