torsdag 30 maj 2013

Vårutflykt

I tisdags var jag och fina vännen ute och for på Östgötaslätten, någon inspirerade av Sarah och Linda. =) 
Målet var Ull och garn utanför Vadstena och på vägen dit gjorde vi ett stopp på Guldtackan utanför Tranås.
När jag satte mig i bilen väntade en present på mig. Violasken är en favorit sedan barnsben, violkolor och fina violbiskvier fanns det också men de har "försvunnit" någonstans.
På Guldtackan köpte jag två härvor entrådigt ullgarn som ska kombineras med Norogarn i en sjal.
På Ull och garn köpte jag ett gäng turkosa nystan till en beställning. Världens bästa massör behöver en poncho.
Till mig själv blev det ett glassigt stort nystan på 150 gram som ska bli en "snurrsjal" i luftiga maskor.
Tack för en fin dag C, hoppas att du fick en fin födelsedag idag. Grattis!

söndag 26 maj 2013

Fylleri, fyllera

Tänkte bara visa min födelsedag. 40+ är ju inget jämnt eller så och dessutom mitt i veckan, så firandet blev ganska stillsamt med sambo, barn och Mamsen. Jag försöker komma i förra årets baddräkt (som jag nog inte doppade nån gång) så det blev kyckling med grönsaker och blomkåls-"ris" till middag. Istället för tårta gjorde jag fruktsallad som matchades med Janssons nybakta sockerkaka, grädde och varm hallonsylt. Tänkte att då kan var och en "fläska på" som den vill. Mamma sabbade dock detta med att missförstå mitt "det blir ingen tårta" i inbjudan. Hon hade med sig 5 mumsiga bakelser, varav den oemotståndliga Prinsessen slank in i min mun. Ooops!  
Blommor vill man ju ha och rosa och grönt är väl aldrig fel?
Från sambo


Från Mamsen
3 nya fina pressarfötter till symaskinen, rynka, banda och resår kommer nu att gå som en dans. En grön månadssten till mitt "samlararmbandet" och sist men inte minst ett "garnigt" presentkort som behöver lite betänketid innan det utnyttjas.
Sämre dagar har jag varit med om. =)

torsdag 23 maj 2013

När lillan kom till jorden.....

Idag fyller världens bästa (lilla)syster år.

Grattis!

torsdag 16 maj 2013

Randig Liisa-fluff

Jag är så oootroligt himla nöjd med min senaste tröja. Jag var rädd att den skulle vara i kortaste laget men den blev helt perfekt. Mönstret är Syster Ysters Liisa, men med inspiration från en vintervit fyrkantspolo och randiga tröjor med rätstickade ränder i senaste Made by Me.


Man har väl spanat in Top Model
Halsringningen och avslutet på både livet och ärmarna är stickat i resår med små fina flätor. Skittråkigt att sticka men så himla fint det blev.
Det vita garnet är ca 350 gr Sandnes Alpakka som blir precis lagom "fjunigt" och de färgade ränderna är 2 tr växtfärgad ull, ungerfär 100 gr  sammanlagt. Det gröna har jag köpt av Disa. =) Jag hade några fler nyanser rosa och grönt, köpta på allmogemarknad i Jönköping, men när jag nystat härvorna hade jag färg i hela handflatan så de fick vara.
Ärmarna har samma randning som livet fast med lite smalare ränder, så att jag fick plats med samma randning innan ärmen blev för lång.
Nu ska man bara hoppas på några kyliga kvällar då. Så att man får användning för sitt randiga "fluff".  =)

tisdag 14 maj 2013

Luktfilt

När vi ändå var i stan i helgen för att köpa lite förbättring till rabatterna så tog vi en liten tur in på ett loppis. Förutom ett illgrönt vaxat tyg och en tjock rulle ritningspapper så hittade jag en fin långsmal mormorsrutefilt i ullgarn. Först tänkte jag att den kan bli ett par kuddar, men när jag kom hem insåg jag att den kommer bli fin som dyna på kökssoffan istället. Jag behöver bara hitta ett bra tyg att fästa den på.
Adolf var gärna med och kollade om det var nån vidare kvalle på filten.....



.....eller om man kunde sniffa fram nåt intressant ifrån tidigare ägare.

söndag 12 maj 2013

Fredagsmys

I fredags var jag med på de fina Falkenbergsflickornas stickcafé. (wohoo, 3:e på 8 dagar) Träffpunkten var Suseå´s choklad och delikatessbutik. Syster Yster och jag kom direkt från matbordet så det blev bara ett par macroner till kaffet, en lakrits och en citron. Supergoda!
Med hem i kassen blev det desto mer. Bästa fyndet var burken med salt lakritssirap.
Tjohoo! Här ska bakas grådassiga kakor med svart salt fyllning. =)

torsdag 9 maj 2013

Mini-mini

I måndags fick jag hem ett litet paket ifrån Garnkorgen. En ytte-pytte-liten rundsticka, nr 2,5 och endast 23 cm lång. De erfarna stickerskorna på stickcaféet i Huskvarna flinade lite åt mig, med all rätt, för det gick inte så bra när jag först testade. Men skam den som ger sig. Nu har jag kommit en bit på min tå-upp-socka och det går som en dans. Det är kanon att slippa hålla reda på alla eländiga strumpstickor som bara är ivägen hela tiden och dessutom gärna vill glida ur maskorna. Jag trodde att det skulle vara svårt att få ett bra grepp om stickan och att det lätt skulle bli kramp i handen, men det funkar faktiskt fint.
Jag gillar verkligen garnet, det var med i fotbollen som Sjömannen lobbade in härom veckan. Till skillnad mot vissa andra bomullsgarner så delar det sig inte, och det blir små, täta fina maskor.
Och ja, jag erkänner. Jag startade sticket med vanliga strumpstickor, men gick över till rundstickan så fort maskorna räckte runt stickan.

Uppdatering: Nej, aviga maskor var sannerligen inte smidigt. Men jag tänker att i värsta fall får man ta till de gamla hederliga strumpstickorna till resåren.

tisdag 7 maj 2013

Vårsådd

Idag har Jansson och jag klarat av en del av vårsådden. En hink med fågelfrön har spridits ut över vår nya infiltration till avloppet. Vi myllade ner fröna med räfsa och sen ett par varv med ringvälten. Precis som en riktig bonde. =) Nu hoppas jag på en lika fin solrosäng som Nisse i torpet fick förra året.
För att toppa det hela, och i hopp om att skrämma frötjuvar, snodde vi ihop en fågelskrämma också.
Som Kajsa Varg sa, man tager vad man haver. =)

onsdag 1 maj 2013

Smårandigt

Idag har jag varit på 5-årskalas. Äntligen fanns det en liten kropp att sticka till. En bomullskofta, randig såklart, har forcerats fram på knappt 2 veckor.  Garnet är helt och hållet restgarner och knapparna fanns också i gömmorna. Mönstet är från Drops. Jag har gjort om nederkanten och ärmavslutet för att få ett somrigare stuk på modellen. För att blidka mamman (hon är inte lika förtjust i rosa) så lade jag till lite svart, grått och turkost.
Ett par matchande solglasögon var förstås ett måste. =)
Mamman tycktes nöjd med koftan och glajjorna satt på den lilla näsan hela kalaset. Det tar jag som ett klart godkänt. =)