fredag 17 januari 2014

Grrrrr

Årets första sockpar är klara, uppsköljda och just nu på blockning. Jag skriver första för jag hoppas att 2014 blir året då jag stickar massor av sockar. =) Sockarna är stickade i, för mig i alla fall, ett okänt garn. Men jag gissar att det är danskt. Det enda som står på etiketten är "BASIC". Kan det vara fabrikatet, eller är det bara garnsorten som heter så? Det består av 75 % ull och 25 % polyamid och det var himla trevligt att sticka i. Kvalitetsmässigt alltså, för tyvärr skiljde sig nystanen väldigt mycket i färg. Trots att det var samma färgbad. Mönstret är Froggens tå-upp och jag har stickat med magic loop. Fast jag startar numera mönstret med uppläggningen "Judy´s Magic Cast on". Har ni inte prövat den än så gör det. 
En gul och en orange tigersocka =(

Kan ni se de fina sockblocken? Jag fick dem i julklapp tillsammans med fina sockgarner av Syster Yster. Nu drömmer jag om minst ett par sockor i månaden, hela året ut. För drömma går ju. =)

8 kommentarer:

frisky frog sa...

Snyggt! Sånt garn har ju jag också... Minst ett par per månad. Det kanske kan bli en utmaning oss emellan? I så fall är jag snart klar med mars. =)
/P&K

frisky frog sa...

Nej vänta... april blir det ju. Tjohoo

Myggan sa...

Jäklar! Då får jag speeda upp lite nu. =)
/Anna

Efwa - Medea sa...

Det är kul med sockor. Både att ha själv och ge bort. Förra året stickade jag 15 par men jag vill hellre öka på antalet koftor i år. Får se om det kan bli 10 av varje. =)

Sjömans-Elin sa...

Varför är jag inte förvånad över att du och Froggen har typ samma mål? (Börjar jag lära mig hur det här fungerar nu eller? :)

Lycka till! Det kommer gå finfint! Kul garner och trevligt sällskap brukar lösa det mesta. Eller ett riktigt roligt mönster. Har några på lager om du får för dig att sticka spetssockar på engelska. (Vilket kan rekommenderas.)

myzpyz sa...

tvillingsyrror eller ;)
fina sockor, synd med färgen bara...
kraMyz

Ullfull sa...

Heja! Jag behöver också nya sockar, men tycker inte det är så kul... /Kram

Emilia sa...

Läckra ;)