fredag 3 januari 2014

Tantblommigt

När jag köpte knappar till sambons skjorta hittade jag ett fint trikåtyg som fick följa med hem. 3 meter bomullsjersey för 125 kr är väl ett kap? Någon av juldagarna sändes det en julkonsert med nordiska artister, en av de svenska artisterna var Lale. Hon hade en så snygg klänning i oversizemodell som inspirerade mig till den här.
 Jag använde mig av ett kimonomönster för att få rätta vidden. Jag hittade det i senaste Burda, nr 12/2013. Min klänningen blev lite mindre oversize än Lales, men hon är ju i nååågot mindre format än jag. =)
Ärmen är sydd i dubbelt tyg med tygvikning nertill för att inte riskera en söm som bubblar sig eller drar ihop tyget. Dessutom ser det snyggt ut om man vill vika upp ärmarna.
En ficka, eller två, är alltid bra att ha. Jag sydde in mina i sidsömmarna.
Halsen är rundad och kantad med samma tyg som klänningen.
Ett bra tips om du syr i trikåtyger är att sy med ett stumt band i axelsömmarna och i nacken. Då riskerar du inte att plaggets tyngd hänger ut sömmarna och du slipper få ett större halshål än du önskar.
Det röda bandet är ett stumt bomullsband
Klänningen blev precis så ledig och skön som jag tänkt mig och med ett par svarta strumpbyxor och mina grå knästrumpor blev det en perfekt outfit för fest. 

5 kommentarer:

Missen sa...

Snyggt/Marie

myzpyz sa...

mycket snygg!
kraMyz

frisky frog sa...

Vill haaa! Fy bubblan vad snygg den är! I alla fall lånar jag väldigt gärna mönstret.
/P&K

Cicci H sa...

Tack för "bandtipset" nu när jag precis ska sätta igång och sy trikå! :-)

Anna Martina sa...

Inte tantblommigt, utan alldeles förträffligt fint blommigt! :)