tisdag 30 september 2014

Åska över blågröna vågor

I torsdags for Syster Yster och jag till Borås för att umgås lite med våra flickor och för att ägna fredagen åt syfestivalen. För att vara lite fin så kämpade jag på med en ny poncho, men den ville helt enkelt inte bli klar. Men på lördagen till Halländska Stick-uppet så var den på.
Ja, jag var kanske lite trött när vi fotade
Mönstret har jag hittat i Allt om handarbetes stickmagasin nr 8/2014. Tro det eller ej men förutom att ärmen bara blev så lång som garnet räckte så har jag följt mönstret till punkt och pricka. Ja, och så använde jag kanske lite tjockare garn. =)

De petrolfärgade ränderna är Töis ifrån Gotlands ullspinneri. De turkosa ränderna är i mohair och alpacka-mohair som jag fått av Sjömannen. Ärmen, halskanten och avslutningen nertill är Malabrigos nånting, men jag hittar inte etiketten. Färgen heter i alla fall Thunder. Totalt gick det åt 245 gram garn och det är sällan som jag lyckats sticka något så snabbt.
Jag har ett litet irriterande problem med den resårstickade ärmen som töjer sig lite väl mycket och bara vill glida ner. Det tänker jag åtgärda med ett band eller en bit resår på avigsidan. 
-
Titta så fint vårt bord blev. Jag stod bakom disken och Froggen lärde damerna att sticka sockor från tån och opp. 
Sockfröken stickar ikapp sina eleverunder lunchen
Nu är det åter vardag, men till helgen syns vi på nästa roliga begivenhet. Kom till Spinnet i Habo på lördag, vet ja.

6 kommentarer:

Missen sa...

Fin poncho och ett fint bord./Marie

frisky frog sa...

Ponchon blev superfin! Jag håller på att vela runt bland mina garn, men jag kan inte riktigt bestämma mig... Halkar mer och mer över på blått och orange/rött. Märkligt! Får tänka lite till.

Vilken helg det blev! Jag har fått mail (bl.a. från Vetlanda) från nöjda kursdeltagare som stickat socka nummer två också. =)
/P&K

Medea sa...

Vilken härlig modell! Kul med lite annorlunda modeller. Synd att jag inte är i Habo på lördag...

Ullfull sa...

Vilken kul modell! Snygga Ni!! / Kram

Susilull sa...

Häftig poncho, men vilken bister
min :-) Tror jag såg era kalufser på Syfestivalen men sen tappade jag bort er.
Ha det gott!

Myggan sa...

Kul att nån såg oss iaf. Vi kunde konstatera att det var väldigt lite "kändisar". Men vi hade kanske näsorna för långt nere i försäljningsdiskarna. =)
/Anna