söndag 18 januari 2015

Hästens år

I slutet på februari går vi in i Getens år enligt Kinesiska almanackan. Det år jag föddes var också ett getår. Vi getter har tydligen lätt för att anpassa oss, vi är generösa och kärleksfulla, vi har god smak och vi är konstnärliga. Att vi tycks saknar initiativförmåga väljer jag att bortse ifrån. =) 
Förra året var det hästens år och då föddes det en liten tjej som har samma namn som min mormor, Julia. Hästen älskar förändringar och det goda i livet, hon är livlig och snabb och gillar att stå i centrum. Hästen har lätt för att få vänner och hon gillar att hjälpa andra. Det mindre smickrande ska vara att hon pratar för mycket och har svårt att bevara hemligheter. Inget fel i att prata väl? =) I dag ska hon i alla fall få all uppmärksamhet hon kan önska sig, för idag är det dop. Så klart att hon då ska få en liten häst. 
Mönstret är ursprungligen ett loppisfynd, men jag har modifierat det lite så att den ska kunna stå upp. Och fast jag provsytt ett antal hästar så blev den ändå lite åsnelik. Suck! Den är sydd i bomull och stoppad med syntetvadd. Det var lite pilligt att sy ihop de pyttesmå rutorna på 3 x 3 cm men jag tycker att det blev ett fint resultat. I magen finns det en liten skallra. Man och svans är "babysäkrade" för att inte riskera att hamna i halsen på ägarinnan. 
Nej, nu är det dags att stuva in alla i bilen och bege oss till kyrkan.

Tillägg; Den lilla ängeln skötte sig perfekt i kyrkan. Efter att ha fått en skvätt vatten på huvudet vilade hon tryggt på pappas arm, och strax efter somnade hon. =)

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Vilket pill med så små rutor. Jag tycker att den är hur söt som helst, åsna eller inte. Och vilken söt Julia. Hon var ju nästan otäckt lik ett tvillingpar som döptes för mer än 47 år sedan... Ha ha, inte konstigt att hon är sötsöt. =)
/P&K

Ina sa...

Så himla glad att få något som är handgjort och från någon man känner! Tack så himla mycket! Händiga fastrar jag har! Jag är så glad att ni kom och hästen vet jag att Julia kommer tycka om =)
kram Ina

Cicci H sa...

En jettesöt hest! :-)

Emilia sa...

Vilken fin häst!