tisdag 6 januari 2015

Ring klocka, ring....

Jag har sett att år 2014 ska summeras och löftena för 2015 ska redovisas. Helst offentligt så att man inte kan slippa undan. =) 
Först summeringen; Det blev inte de 12 par sockor som jag hade tänkt, alla tillklippta tygbitar blev inte ihopsydda och en liten elak brun fläck på halsen orsakade mer oro än jag önskat mig. Men jag har stickat 6 par nya sockor, och lite annat också. En och annan hemmasydd trasa har landat i garderoben. Jansson kom in på högskolan och flyttade hemifrån. Lillfisen tog studenten och fick jobb. Jag blev bonusfarmor till en pytteliten tjej som nu är 9 månader och inte så pytteliten längre. Sambons efterlängtade garage börjar bli klart. Och alla bruna fläckar är kollade och jag är just nu friskförklarad. 
Löftena då; Först ska jag sticka klart de 2 par sockor som sitter på stickorna. Göra koftor och tröjor av de nystan som samlat sig i en stor kasse. De räcker till minst 6 tröjor. Jag köpte nya plastbackar till syrummet häromdan, så här ska fixas. Gamla hyllor ska ut, nya ska in och den fådda arbetslampan ska upp. Alla tillklippta tygbitar från i somras ska sys ihop och massor av nya idéer ska förverkligas. Några löften om att inte köpa tyg och garn blir det INTE i år heller. Jag tänker satsa på fler må-bra-grejer, mer kul grejer och mindre av det som kan kvitta. Lite mer "ego" kanske. Det tror jag får räcka för i år. =)
-
För att hålla koll på mina stickprojekt, så har jag en liten bok. (det finns en för syprojekten också) =)  Boken är nu fullproppad till bristningsgränsen och en ny bok är inhandlad för kommande provlappar och anteckningar. Jag lyckades inte hitta någon skrivbok utan förtryckta linjer på sidorna, men fick tips om ett skissblock istället. Ett sytt fodral till framsidan fick bli årets första pyssel vid symaskinen. 

Välkommen 2015! 

3 kommentarer:

frisky frog sa...

Tack för senast! Alltid lika mysigt att gosa i Mosshemmet. 😊 Vi åkte mot stormen som inte var någon storm - denna gången heller. Skönt att inte komma hem till kaos. Nu ska här njutas av de sista dagarna. Tjohoo!

Snyggt fodral och så smart med ett skissblock. Orandiga block växer ju inte på träd precis... Men jag kan rekommendera Jag Blommar.
Bra löften/målsättningar. Jag tänkte sammanfatta mina så småningom.
/P&K

Ullfull sa...

Ingen sammanfattning för mig... Det har varit mycket upp och ner och inte är det slut än... Stickningen funkar bra, för det mesta och det är bra terapi;))) / Kram Anita

Cicci H sa...

Vilken fin bok! Du kommer få många fina idéer av att titta på den :-)