måndag 28 december 2015

The only one

Den enda hemmastickade julklappen fick bli Janssons. Hon valde själv mönster och garn på syfestivalen i Borås i höstas. Det grålila mohairgarnet är Ombelle från Fonty och mönstret är nr 12956 från Knit4U. 250 gram gick det åt och trots att vi inte provat under arbetets gång blev den precis lagom på både längd och bredd.
Det är en oversizemodell i enkel slätstickning med rätstickning nertill på livet. Den enda ändringen jag gjorde var att sticka fram- och bakstycke tillsammans på rundsticka istället för var för sig. Jag stickade ihop axelsömmen istället för att sy.
Halva ärmen är stickad nerifrån i resårstickning och resten i slätstickning. Att sy fast ärmen var den enda monteringen som behövdes. Precis så som jag vill ha det. =)
Den lilla metalltaggen "Knit4U" fastsydd på ärmen
Halsringningen är stickad i enkel resårstickning och avslutad med en elastisk avmaskning som är min favorit från boken Cast On - Bind Off.
Jansson känner sin mamma väl och har lärt sig att man aldrig kan veta när en stickning kommer att levereras, men den här gången gick det enligt plan. Nästan! Den blockades inte innan den paketerades och jag funderar lite till på om det verkligen behövs. =)
-
Och Jansson; Grattis på födelsedagen!

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Men hallå, vad snö ni har fått. Hade du beställt den lagom tills vi åkt? Här blev det bara blask som försvann innan kvällen. Tröjan blev superfin - även på. =)
Än en gång tack för en supermysig jul! Lugn och fin precis som vi vill ha den.
/P&K

Fru Purjo sa...

Härligt att tröjan passade :-)
Jag gillar också att sticka så man inte behöver sy ihop plagget efteråt. Släppa tänket att man skall göra platta tygbitar som sen skall monteras, utan forma direkt via maskorna.
/Fru Purjo

Efwa - Medea sa...

Superfin! Det är så kul att du och Karin nästan alltid bloggar precis samtidigt. Har ni gjort upp ett schema eller?
Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Myggan sa...

Haha! Nej du Efwa, vi gör inte upp, men varje gång man tänker eller precis har gjort ett inlägg, då har hon gjort detsamma. Eller om man läser ett inlägg och vill kommentera, då kan man ge sig den på att hon har varit där precis innan, ofta med samma ord som jag själv tänkte skriva. Det är det där med en person (läs hjärna) i två kroppar..... =)
Gott Nytt!
/Anna

Cicci H sa...

Så fin så fin :-)