söndag 20 december 2015

Värmespridare

Jag såg någon statistik på att vi är lite extra benägna att skänka till välgörenhet just runt jul. Det finns massor av sätt att göra det på och i år gjorde jag det smidigt för mig när köpte en matkasse genom FrälsningsarménIngen kan göra allt men alla kan göra något. Vi som har lite över måste hjälpa andra. 
Den finns en kille lite längre upp i Västergötland som jag gillar starkt. Jag tycker att han har en sund inställning till trädgårdsarbete och han gör fina matböcker. När jag läste hans inlägg om hur han bidragit till våra nyanlända så blev jag väldigt rörd. Tänk vilken underbar känsla att få samlas i ett riktigt hem med ett riktigt kök och att tillsammans få ordna en måltid. Jag gissar att Hannu har ett stort gäng nya vänner, lite nya matrecept och ett minne som varar livet ut. Han slår min ynkliga matkasse med hästlängder. Heja Hannu!

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Ingen matkasse, men ska i morgon åka till ett asylboende här i närheten med lite inslagna julklappar till barnen som bor där. Och när vi ändå åker dit tar vi väl med lite kläder och skor.
Har också följt Hannus planer och matlagning tillsammans med nyanlända och en önskar ju att en varit med i det där köket.
Ha en härlig jul! Kram

frisky frog sa...

Jag instämmer, vilken kille och vilka härliga bilder! Vad kan vara bättre än att samlas runt spis och matbord. Man kan ju bara gissa hur underbart de där rätterna smakade. Jag funderar på om man kan göra något liknade med de som bor borta vid golfbanan...
/P&K