söndag 3 januari 2016

Visualiserad

Jag har inte lovat mig själv några revolutioner i hälsoväg 2016, men att röra på sig lite mer är ju aldrig fel. Varmt om öronen och tydligt synlig är också bra när man är ute. Materialvalet i den här mössan är ganske inte det jag brukar välja, 70% acryl och 30% ull. Det var färgen som fick avgöra. =) Garnet är Järbos Luva och det gick åt ca 90 gram. Jag lade upp 68 maskor på sticknr. 5 till resårstickningen, bytte upp mig ett halvnummer, ökade med 10 maskor på första släta varvet och lika många på nästa. När den var lagom lång stickade jag ihop maskorna 2 och 2 i tre varv och drog sen ihop resten av maskorna med en tråd. Jag hade tänkt sticka med en reflextråd också men det fanns inte tillräckligt mycket hemma, så det fick bli en bit fastsytt reflexband istället.
Mitt huvud är större än dockans så den sitter tajtare på mig
Efter mörkrets inbrott funkar den också att ha under min nya pannlampa som jag fick i julklapp. Den lyser 160 meter. Nu finns det inga ursäkter längre.
Och titta vad det gjorde för min garnekvation. Jag har under 2015 lyckats göra åt mer garn än vad jag har köpt. Inte mycket i skillnad men 50 gram är ändå 50 gram. Tjohoo!
 Jag måste nog skynda mig tilll en garnbutik. =)

4 kommentarer:

Missen sa...

Nu kommer du synas bra i spåret. Upptäckte att jag också behövde en mössa. God fortsätttning på året kram Marie

frisky frog sa...

50 gram är 50 gram! Tjohoo
Mössan är superfin, var hittar jag garnet? Jag vill också göra en, jag har ju reflexgarn...
/P&K

miastick sa...

Yes! Grym färg!

Myggan sa...

Sorry sis, jag kommer inte ihåg. Kanske att det var på syfestivalen i Ateljé Margarethas monter.
/Anna