tisdag 21 oktober 2008

Ellas tröja

Lilla Ellas pippi-tröja är klar. -Passade perfekt, tyckte mamma Susanne. Naturligtvis blev det garn över till en liten mössa också. Alltihopa stickat i Alpacagarn från Jag har stickat i Alpacagarn från Drops.
Jag läste en mycket intressant artikel om alpackor här om dagen. Vet ni vad alpackorna är värda i USA? 100 000 kronor eller mer!!! Och man har dem inte för att man gillar pälsen så himla mycket. Nä, man har dem för att göra skatteavdrag med. Är jänkarna galna eller är de galna?
Inte för att de är superbilliga här heller, 10 000 kr och uppåt. Men här har man alpackafarm för att tjäna pengar på ullen i alla fall.
Möllegården på Österlen kan man hitta den här sötnosen. De har naturligtvis butik där man kan handla kläder, garn, böcker mm. Om du vill kan du även köpa en alldeles egen liten alpacka. Läste någonstans att man kan ha 20 aplackor på ett hektar. De går ute året om och behöver bara ett regält vindskydd. Hmm, jag har plats för en 8-10 stycken. Är det alpackafarmare jag ska bli när jag blir stor? Tillsammans med hönseriet förstå. ;)


2 kommentarer:

Desirée sa...

Mmm...har också funderat på alpacka. Synd de är så dyra. Var t o m anmäld på kurs hos Möllegården!

frisky frog sa...

Vad fin tröjan blev! Om jag skulle ta och sticka färdigt min... Jag tycker vi ska ha alpackor när vi skaffar det där huset tillsammans =) de är ju så söta.
/P&K