onsdag 29 oktober 2008

Utmaning

Jag fick en rolig utmaning av Min resa.
Man ska berätta 7 sanningar om sig själv och utmana 7 andra att göra samma sak.


# 1 Ett tag kunde jag inte låta bli att köpa trasmattor på loppis och auktioner. Jag skulle kunna nog kunna täcka en fotbollsplan, i alla fall en halv, med innerhållet i mitt matt-förråd.

# 2 Jag samlade på plåtburkar (brukar säga att jag slutat) och äger nog en sisådär 200 stycken. Gamla, nya, fina, skavda, det finns alla varianter.

# 3 När jag var 15 år och ingen ville skjutsa mig in till stan, vi bodde på landet, svor jag på att jag ALDRIG skulle bo på landet när jag blev stor. Nu har jag bott på landet i 15 år!!! Och jag skjutsar mina barn så mycket jag orkar.

# 4 Jag jobbar som som förbättringskoordinator, jag är "ordningsministern" på jobbet. Sortera, märka upp och göra städ/servicerutiner är min vardag. Jag fungerar tyvärr likadant hemma. Barnen får 5S:a sina rum med jämna mellanrum. -Behåll bara det ni behöver och märk upp var det ska vara, är mitt mantra.

# 5 När jag var ung ville jag bli syslöjdslärare och syrran ville bli bonde. Efter många kringelikrokar har jag blivit "kontorsråtta" och syrran är färdig slöjdlärare till Jul. Jag är sååå avis. Men också jättestolt över min envisa syster som orkat hela vägen. (sicken tur att du inte gav upp SysterYster)

# 6 Jag är en tidsoptimist. Allt jag gör tar aldrig så lite tid som jag tror att det ska göra. Alltid hamnar jag i tidsnöd. Brukar försvara mig med att jag jobbar bäst under tidspress.

# 7 Min gamle vän brukade fråga mig vem min drömman var när jag var äldre tonåring. -Mörk, bredaxlad fransman med cabbe, svarade jag. Mannen i mitt riktiga liv blev ljus, normalbyggd svensk med en volvo. Till advent har vi varit tillsammans i 10 år. Ska vi ta 10 till älsklingen?


Jag lämnar utmaningen vidare till den som känner sig manad att ge lite mer av sig själv till oss andra.

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Äh, allt det där visste jag ju. När jag såg att du var utmanad hoppades jag att du skulle avslöja något som jag inte vet. Kanske är det så att jag vet allt...

Maria sa...

Roliga fakta!
Jag diggar både trasmattor och plåtburkar. Spännande jobb, hade inte hört talas om det förrut...kanske något för mig som älskar att sortera och märka upp. Men "behåll bara det ni behöver", det vet jag inteom jag skulle klara...jag är ju en samlare!!

Desirée sa...

Vad roligt du svarat på samma utmaning!

Ha en skön helg, med eller utan märkning!

Agata sa...

Ja, jag gillar också trasmattor och kan inte motstå såna på loppisar! Själv brukar jag komma hem med de riktigt långa mattorna. Sådär 3-7 meter brukar de vara, och därför lite svårplascerade. Men det hindrar inte mig från att fylla på förråden.