Jag tror att jag har en liten, liten passion för kokböcker, för det har slunkit med några i matkassarna från ICA på sista tiden. Antipasti boken och den ska orientaliska har jag bara bläddrat i än så länge.
Saft och marmelad boken har en massa recept med alla möjliga ingredienser, bl a kryddor och nötter. Jag har testat att göra rårörd smultron-kompott som man kan använda som smaksättare när man gör glass, och till jul tänker jag testa julmarmeladen som innehåller alla möjliga kryddor, nötter och torkade frukter.
Sommarljus är en bok full av små berättelser, recept och tom sy-tips.. Ett recept är ett potatisbröd som blivit en favorit. När jag serverade det för 3:e gången i veckan kunde sambon inte annat är sucka. Men jag ville ju att barnen skulle få smaka när de kom hem och jag ville att mamsen och papsen också skulle få smaka när de var här på middag igår.
Saft och marmelad boken har en massa recept med alla möjliga ingredienser, bl a kryddor och nötter. Jag har testat att göra rårörd smultron-kompott som man kan använda som smaksättare när man gör glass, och till jul tänker jag testa julmarmeladen som innehåller alla möjliga kryddor, nötter och torkade frukter.
Sommarljus är en bok full av små berättelser, recept och tom sy-tips.. Ett recept är ett potatisbröd som blivit en favorit. När jag serverade det för 3:e gången i veckan kunde sambon inte annat är sucka. Men jag ville ju att barnen skulle få smaka när de kom hem och jag ville att mamsen och papsen också skulle få smaka när de var här på middag igår.
Receptet är busenkelt.
Gör en pizzadeg och kavla ut ganska tunt.
Hacka 3-4 vitlöksklyftor och strö över.
Skiva rå oskalad potatis i tunna skivor så att det täcker hela botten.
Ringla över olivolja.
Strö över flingsalt.
Grädda 10-15 min i 225*
Garnera det färdiga brödet med färsk oregano eller torkade pizzakryddor.
Servera som den är eller tillsammans med något grillat kött och en sallad.
Går lika bra att äta varm som kall.
Supergott!
Gör en pizzadeg och kavla ut ganska tunt.
Hacka 3-4 vitlöksklyftor och strö över.
Skiva rå oskalad potatis i tunna skivor så att det täcker hela botten.
Ringla över olivolja.
Strö över flingsalt.
Grädda 10-15 min i 225*
Garnera det färdiga brödet med färsk oregano eller torkade pizzakryddor.
Servera som den är eller tillsammans med något grillat kött och en sallad.
Går lika bra att äta varm som kall.
Supergott!
6 kommentarer:
Yummie! Såna kokböcker har jag inte sett på våran ICA :(
Låter gott och lätt, så det skall jag pröva vid tillfälle! Kul att "träffa" Froggens syster Yster som jag hört så mycket talas om!
Hej!Jag älskar kokböcker av olika salg såjag har rejält fullt av sådana. Trevliga att bläddra ibland när inspirationen för matlagning tryter...
Mmm ... låter gott! Trist jag har kolhydratsförbud bara...
YES! Man tackar för Potatisreceptet! Utan potatis stannar min värld! Det är faktiskt sant! TACK!
Låter jättegott och verkar enkelt. Ska testa i morgon! Trevlig kväll!
Skicka en kommentar