onsdag 6 april 2011

Citroner och jordfräsar

I hönshuset är det ganska surt just nu. Två ruvande damer som inte gillar varandra, eller oss andra heller för den delen. Tyvärr är hönshuset inte tillräckligt stort för att jag ska kunna separera dem från de andra eller från varandra. Men om Skalle-Per får vara innerst, och slipper se Freja så är hon nöjd. Freja har fått en skärm ut mot de andra så det ska bli lite lugnare i alla fall. Det är inte så ljust som kameran visar, för de står under plåten som fångar upp de små hönspluttarna under sittpinnarna. Det är vanligtvis ankornas lilla krypin på nätterna, men de får plats också.

Kycklingarna bör kläckas på långfredagen och ällingarna en vecka senare.

Vi har mycket snö kvar, men på alla bara fläckar håller resten av gänget på att luckra upp gräsmattan. Skönt för mig, för det blir betydligt lättare att räfsa sen.

Någon som behöver en jordfräs eller två. =)

4 kommentarer:

Call design sa...

De är ju bara så charmiga, underbara djur att ha!
Jag kommer åka till Jönköping på lördag, måste ju besöka Syfestivalen, verkar vara många nya utställare så det skall bli kul att se. När kommer du åka dit?

Helena sa...

Inte lätt att komma överens, men bra med en skärm. Spännande med kycklingar.

frisky frog sa...

Finfina är de! var det inte Skallepär som fick kyckling sist också? Hur ska du få plats med alla?
Nu är det bara en dag kvar, sen kommer vi! Läääängtar!

Maria i Falkenberg sa...

Det måste vara trevligt att ha höns omkring sig i vardagen. Nu ska jag snart plocka fram påskprydnaderna och de är inte så dumma de heller!