tisdag 19 april 2011

Mosshemmet

När snön kom i början på vintern så ledde lilla Mullsjö snöligan ganska länge, och vi bor tyvärr inte så många kilometer därifrån. Efter första veckan när vi skottat några decimeter blötsnö varenda kväll så gick det ganska lätt att hålla sig för skratt. Nu har äntligen all snö smält och vårt nya huvudbry är att dräneringen inte riktigt orkar med och när pumpen tröttnar vi får vatten i källaren hela tiden. Ganska tröttsamt, men vi har i alla fall rena golv efter allt svabbande. =)

Mossen som kantar vår trädgård har förvandlats till en liten sjö, och i kväll när Jansson och jag tog en promenad låg frömjölet från träden som en slöja över vattenspegeln.

Trots att jag visat ankorna vägen till den "nya" fina badsjön så envisas Idun med att bada i murarhinken som just nu tjänstgör som vattenho åt alla fjäderfän på "lösdrift". Ännu bättre blir det när hennes dubbelt så store make trippar runt uppe på kanten och försöker komma på hur han ska lyckas doppa fötterna. Har ankor också hönshjärnor?

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Japp, nu har du avslöjat ankornas stora mysterium. Tadaaaa - ankor har hönshjärna!
/P&K

Maria i Falkenberg sa...

Att ha vatten är ju både på gott och ont... Jag hoppas att dräneringen blir bättre, för nu kan man vilja göra annat än att skura golv.:)
Annisen blev jättefin! Kanske ska jag våga mig på den...

Susilull sa...

Så vacker er nya lilla sjö ser ut!
Mindre roligt att få in vatten, hoppas det snart torkar upp!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Glad Påsk fr Tant Kofta