lördag 26 mars 2011

Alpacka-drömmar

Syster Yster och jag brukar drömma om att starta en alpackafarm, så jag tog med mig större delen av familjen till Tenhults lantbruksgymnasium för att "rekat" lite. Svenska Alpackaföreningen hade utställning där idag, drygt 100 djur i olika åldrar och färger fanns anmälda. Man kunde gå runt och kika på djuren i de provisoriska boxarna, och om sötnosarna hade lust så fanns chansen att även få känna på dem lite.

1:a fotot har sambon tagit

(han har mycket bättre kamera än jag)

Man kan inte vara glad jämnt.

Min och Janssons favoritfärg.

Blandad kompott.

Här kan ni se hur stora är de.

Vill haaa!

torsdag 24 mars 2011

Vår-fynd

Det pratas mycket om våren hit och dit just nu, har den kommit eller inte? Jag gillar våra 4 olika årstider och jag försöker att inte ondgöra mig över väder som jag inte kan påverka. Jag kan i alla fall konstatera att ljuset har kommit och det innebär full sprutt på äggproduktionen i hönshuset. 5-8 ägg om dagen är mer än vad vi själva hinner äta upp. Överskottet transporteras därför till andra behövande och vad kan då passa bättre än en sån här? En söt äggbehållaren från Hammarplast som är mitt senaste Tradera-fynd.
Fast de stora ankäggen får vi behålla, de får liksom inte plats.

fredag 18 mars 2011

Tå-till-topp

Eftersom det är den 18 mars idag så borde man kanske byta sin header till något mer vårligt. Men efter att skottat 2 dm djup blötsnö i två timmar så tror jag att den gamla passar bra ett litet tag till.
-
Det mesta av veckan har tillbringats hemma på soffan, har fått nån liten bacill som ordnar med både huvudvärk och kramper i magen. Jag har i alla fall lyckats få ihop en beställning från Jansson; ett par korta raggsockor att ha i bootsen, gjorda av 80 gram 7 bröder stickade med stickor nr 4. Syster Yster har gjort tå-till-topp mönstret och det här var 2:a paret.
Par nr 1 är till mig själv,och strumpa nr 2 är fortfarande i arbete. =/

onsdag 16 mars 2011

Garn-shopoholic

Ambitionen att INTE köpa något garn i år har redan ballat ur.
Förutom ett liitet stödköp till den röda gladsjalen.... .....så har det fyndats 5 hekto svart och lila mohair på Tradera.
1 hekto turkost från samma fynd-paket.
Och har ni sett att 7 bröder säljs på Rusta av alla ställen.
Ursäkten till att de här tre nystanen följde med hem är att de ska bli sockar till övriga familjemedlemmar.
Nu ska jag finkamma mina gömmor på objekt att slänga in på Tradera, så att jag kan finansiera Syfestivalen som är om några veckor. =)

måndag 14 mars 2011

Ny babe

Tjohoo, jag har en ny dator!
En dator som dessutom är min alldeles egen. Den är inte stor och svulstig, nej den är liten och nätt och får nästan plats i byxfickan. I alla fall får den plats i handväskan.
Nu slipper jag snika in mig på övriga familjemedlemmars datorer och jag kan surfa runt ute hos er andra precis när jag vill.
Nu återstår bara att sy ett fodral som är värdigt en dator i Myggans tjänst.

fredag 11 mars 2011

Live your dream

Det var här hon hamnade.
På ryggen till min nya rock i äkta flamskyddat ylletyg.
Fodrad med fleece + vanligt satinfoder i ärmarna för att få bättre "glid".
Röda knappar och matchande sömmar.
Inspirerad av en "klottrad" kollection från KappAhl.
Signerad av sömmerskan.
Och som den uppmärksamme kan se, den röda gladsjalen är klar och den matchar perfekt.

tisdag 8 mars 2011

Högtid

I dag är det den internationella höns-, jag menar internationella kvinnodagen. Och dessutom är det fettisdagen, alltså all anledning att fira.
Som den goda arbetskamrat jag är så bakade jag semlor till mina jobbarkompisar. Jag tänkte att chefen kanske glömmer att köpa, och det gjorde han. Det blev små minisar gjorda på karlsbaderdeg. Det blev lättare med minisar eftersom jag tog med mig 25 stycken.Ha en fortsatt bra hönsdag på er!

lördag 5 mars 2011

Varför?

Varför blir det så här hela tiden?
Är det bara att inse det faktum att jag är bättre på att planera och starta nya projekt än jag är på att slutföra dem? En del hinner jag ju inte ens att starta förrän det poppat upp nya i huvudet.
Kolla bara det röda på bilden, senaste uppstarten. Hönan i förra inlägget triggade igång ett projekt i syhörnan, och genast började mitt huvud planera en matchande gladsjal till syprojektet.Vilken tur att jag är galen i att göra stickpåsar och stickmarkörer. =)

torsdag 3 mars 2011

Agda ville ut

Ibland undrar jag vad alla idéer kommer ifrån.
Hur kommer det sig att jag kan vakna kl 4 en morgon och känna att jag bara måste sticka mig en provlapp för att kunna beräkna den där koftan som bara poppade upp i mitt huvud? Och varför brister min koncentration när chefen föreläser (om något som egentligen borde vara intressant) och tankarna bara flyger iväg till något ny idé som borde sys eller stickas.
För ett litet tag sedan ville den här lilla hönan "komma ut". Var kom hon ifrån?
Kan min kreativa hjärnhalva blivit aktiverad ute i hönshuset kanske?Snart ska ni få se vad det blev av henne.

tisdag 1 mars 2011

Dragning

Alla lotter ihopknölade i en skål.
Sambon fick dra en lapp och vinsten gick till
Margareta i Huskvarna.
Grattis!
Maila mig din adress så kommer katterna på posten.