tisdag 20 november 2012

Piggelin

Om man har ett varmt hjärta så är fötterna kalla sägs det. Fast kalla fötter går ju att hjälpa på traven. Det är svårare med ett kallt hjärta.... Trots att vi har golvvärme i hela huset så går det ju åt en och annan socka på det kallare halvåret.
Jag avskyr att sticka sockor, fast det ofta går fort så är det sååå tråkigt med 2:an. I alla fall så har det blivit 2 par nya sockor att värma tårna i. Båda är stickade efter Syster Ysters tå-till-topp-mönster. Första paret ut är stickade i Knitcol, ett självrandande ullgarn från Adriafil, med stickor nr 3. Färgerna är helt underbara och man blir ju glad av att bara titta på dem. Garnet är så där lite härligt strävt, precis så som jag vill ha det. Jag hade fler nystan än jag behövde och jag har redan lagt upp till en glad mössa. Och titta så fint slumpen lyckades med att få dem nästan identiska.
Andra paret är till allt elände stickade 2 gånger, jag glömde dra bort 1/3 av fotens längd.... De är stickade i två olika färger av Svarta fårets raggsocksgarn med stickor nr 4,5. Egentligen är jag inte så förtjust i garnet, men det melerade var i en så fin färgkombination. Jag skulle bara valt blått eller rött garn till istället.
Garnet norpade jag mitt framför näsan på Syrran senast vi var på Kinnagarn. Så nära jag var att vinna ett par nystan på Tradera till dig lilla syster, men de slank mig ur näven när jag var på jobbet. F´låt!

6 kommentarer:

Cicci H sa...

Har aldrig stickat sockor (vad jag kommer ihåg). Det är väl inte svårt?

frisky frog sa...

Superfina! Ett litet problem bara. Det nedersta paret är absolut inte din färg. För att bespara dig pinsamheter med fula sockar kan du skicka dem till mig. =)
/P&K

Sunna sa...

Vilka gladsockar, det måste ju åtminstone har varit ett nöje att sticka med det garnet

Maria i Falkenberg sa...

Jättefina! Om somrarna blir som den vi just haft i fortsättningen så lär vi behöva våra sockar året runt.

Cicci H sa...

Ditt senaste loppisfynd är ju vackert. Berätta mer!

Emilia sa...

Jättefina båda paren!